Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 27 май

...
Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 27 май
Коментари Харесай

Каква е ситуацията с ковид и войната? Последни данни от Витанов

Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 27 май 2022 година, показа проф. Николай Витанов на стената си във Фейсбук. Той затвърди и дне упованията си за развоя на пандемията. По думите му, чака ни умерено лято.

Ето какво написа той за вируса, както и за войната в Украйна:

Почвам както постоянно - който счита, че тази информация, която давам, не е потребна или е подправена, да не чете. Това е обективното състояние на нещата според методологията ми за разбор на комплицирани обществени системи. Като не ви харесва, не го четете.
Сега всъщност

Както постоянно, първо пандемията, след това войната.
Караме по технологията за оценка и прогнози, както всеки ден.
Проверка на обстановката с пандемията през днешния ден

1. Сценарият " Синьо лято " е постоянен - ден 12. Този сюжет е - караме си умерено лято. Знаете - задачата е да го държим постоянен 3 месеца (90 дни) с цел да няма проблеми през лятото.
2. Общата конюнктура - Модифицирания Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 57 дни.

А в Европа още си върлува - Гърция (до нас) - 4 000 нови случая през вчерашния ден, Германия - 34 000 нови сучая и така нататък У нас - 10 -на пъти по-малко на 100 000 населенение. Ковид-кризата е прегазена.
Да забележим с чисълца, каква е настоящата конюнктура.

2. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 0.87.
Под 1 е, значи обсегът на болестта продължава да се свива.
" Синьо лято " е непреклонен, обсегът на болестта продължава да се свива.

3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар.
Да забележим няколко контролни чисълца за през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване

За страната - 0.08
София-град - 0.15
Пловдив - 0.08
Бургас - 0.05
Варна - 0.03
По южните граници
Благоевград - 0.11
Кърджали - 0.08
Смолян - 0.20
Хасково - 0.07
Ямбол - 0.03

Знаем си:
1. Критична стойност за запалване на дифузно разпространяване - 1.00
2. Над 1.00 - дифузно разпространяване
3. Под 1.00 - дифузната разпространяване стопира или напълно го няма.

Днес, както се очакваше - никакви проблеми. Индексите са надалеч под 1, няма дифузно разпространяване. Планът на злокобния професор за блокиране на разпространениено на модифицирания Омикрон посредством прекъсване на дифузното разпространяване работи. Вече 57 дни.
За сведение - показателите в още няколко области
Ловеч - 0.09
Монтана - 0.10
Пазарджик - 0.07
Перник - 0.10
Плевен - 0.03

Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден. Както виждате, проблеми няма. Индексите са десетина, че и повече пъти под сериозната стойност. Гледаме по морето - Добрич и Варна - над 30 пъти под сериозната стойност, Бургас - 20 пъти под сериозната стойност. Синьото лято идва. Ковид-кризата е смазана. Юрдеците крякат. Луната не им обръща внимание.

3. Проверка за препълненост на лечебните заведения. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Нещата са под надзор.
Върти ли си синджирчето здравната система във връзка само че Ковид - рецесията. Вътри си го. И си подсвирква. И през днешния ден. Заетостта на леглата е десетки пъти под оптималния потенциал. Десетки пъти и продължава да спада. Гоним 100 пъти под оптималния потенциал. Ей по този начин се бори Ковид-криза. Учете се по какъв начин става„

4. Проверка за цялостен локдаун. Къде го тоталния локдаун?
Какво беше това цялостен локдаун? Стягайте сезона по морето, лятото ще е умерено. Сценарий " Синьо лято " е постоянен.
Заболеваемостта е на порядък по-ниска от тази в Германия.
Виждате, че при добра организация, нещата може да ни се получават не по-лошо от Германия. Нашата обществена система е по-малка. Спокойно може да си я управляваш и да си въртиш синджирчето на пръста.

5. Проверка на смъртността. Знаете - задачата беше броят на дните, в които умрелите ще са едноцифрено число, да се усилва. Ето, броя на дните се усилва и ще продължава да се усилва.
Но постепенно

6. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 57 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е спокойна. " Синьото лято " е устойчиво, здравната система
се оправя с проблемите, задачата - лятото да е умерено, от ден на ден се реализира.
Дифузното разпространяване е угасено, жалките опити на модифицираният Омикрон да го възпламени се провалят до един.
И още ще се провалят. Обхвата на болестта се свива. Прогноза - това ще продължи. Идва спокоен юни месец.
Шерлок Холмс го няма, а злокобният професор добива от ден на ден на практика опит и технологиите му за предсказание и надзор на комплицирани обществени системи стават все по-добри.

Резултатът е, че ще страдате от " Синьо лято " със прегазена Ковид-криза и няма да имате никаква нормалност с доста заболели от Ковид и претъпкани лечебни заведения. Лошо е, когато не можеш да мрънкаш. Затова аз да вървя в Сибир, а многознайковците от Ганковото кафене да идват и да възстановяват ситуацията като вдигнат 10 пъти заболеваемостта и смъртността.

7. Днес - прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост. Очаква се постепенно да жълтее. Както виждате, проблеми няма. Има няколко по-тълнокафяви области, които са следят от Здравното министерство. Ситуацията е спокойна.

Сега за войната.

Ревем против Витанов. А той си отработва технологията за прогнози и надзор на комплицирани обществени системи. Войната е прелестно поле за усъвършенствания на тази технология. Затова ви пиша, че тук не се леят усеща, а се прави невъзмутим разбор на ситуацията. Основното тук е усъвършенстването на технологията. А не кой крив и кой прав. И кой на чий гроб ще сере. Ужасяваща дивотия има в тая страна.

1. Разбрахме се към този момент - войната ще е дълга и ще се развива постепенно. Защо? Като разследване от правилото на поробването на Хакен е нормализиран сюжет на постепенно изменение на ситуацията. Затова. В началото на юни, като изтекат трите месеца от телевизионното изявление, в което споделих, че войната ще продължи 3 месеца, до момента в който съвсем всички други я приключваха за няколко дни) ще направя разбор на обстановката в детайлностите.

Сега настоящата конюнктура.

2. Ежедневната инспекция на офанзивите и контраофанзивите.

Руската атака. Основна цел все още - Донбас, аршин за триумф - завладяване на Краматорск. Критерият не е изпълнен. Не се чака огромен казан, само че се чакат дребни котлета. Най-голямото котле от тях е Северодонецк - Лисичанск - съвсем затворено. Численост на украинската формация там - 1 дивизия. Чакват се тежки боеве, изключително за Лисичанск. Това са едни от най-боеспособните украински елементи. Загубата им ще е доста неприятна за украинците. Ще ги изгубят ли? Отговор - гледаме Лиман. Ако руснаците съумеят да го завладяват напълно, то след пресичането на връзката сред Бахмут и Лисичанск украинските елементи в Севернодонецк и Лисичанск ще са вътре в котела, в случай че не бъдат изтеглени незабавно към Краматорск.

Украинска контраатака. Цел - прекъсване на съветската атака в Донбас. Критерий - завладяване на Изюм. Критерият не е изпълнен. Котлета няма. Да сложим обаче още един аршин за триумф на тази контраатака във връзка с Харковска област. Той е явен - изтласкване на съветската войска от територията на Украйна на територията на Русия. Нали по този начин. Постигнато ли е това? Не.
Има едни селца, които украинската войска би трябвало да превземе, с цел да запишем триумф за нея. Това са: Казачая Лопань, Цуповка, Терновая и Старица. Гледаме. Не се следи прогрес в тази контраатака. Целта - да се спре донбаското нахлуване на съветската войска не е реализирана.

Контаофанзивата при Харков спря. Украинците трябвад а трансферират спомагателни елементи с цел да поддържат фронта.
Западните оръжейни системи държат украинската войска изправена на крайници, само че толкова. Мащабна контраатака няма, което демонстрира, че западната военна помощ е незадоволителна. Руснаците имат предимство в Донбас.
Защо? Защото оперират свободно през Попасная и Изюм.
Пробивът при Попасная не е запушен. От Изюм руснаците са на път да завладяват Лиман. Това ще скове цялата краматорска формация на украинската войска, тъй като след Лиман е Краматорск. Отдолу Бахмут прикрива Словянск и Краматорск, само че съветските елементи са на 5 километра от него. Не се чака да падне скоро, мощно укрепен е.
Още по на юг същедтвени промени няма. Украинците държат фронта при Авдеевка и по-на юг при Гуляйполе.
Следователно, дейната част от войната е при Лиман и Северодонецк. Там учакваме жестоки стълкновение в идващите дни с вероятно цялостно завладяване на Лиман от съветската войска.
Гледаме линията Новодонецкое - Доброполие - Покровск.

Засега тя е под украински надзор. Защо гледаме това? Защото в случай че руснаците я завладяват, ще затворят огромния краматорски казан. Трудно ще стане, нямат бройка чак за такова нещо.
Украинските загуби в жива мощ порастват бързо. Писах към този момент - западната помощ е незадоволителна, с цел да се компенсират загубите в техника на украинската войска. Жива касапница си е да пращаш батальоните за териториална защита, въоръжени единствено с автомати и ръчни гранати против танкове, артилерия и самолети.

3. Пропагандната война. Във воюващите страни обстановката е постоянна - народите са към момента добре хванати в клещите на пропагандата. Този сюжет не се чака да се промени.
Очаква се украинците да свикнат с неприятните вести около пробива на фронта при Попасная. Ефектът от завладяването на Мариупол стартира да отшумява. За да продължи психологическия напън против украинското насалиние съветската войска трябвада завладява по 1 град седмично. Това мъчно ще стане, тъй като украинските елементи са скатани по по-големите градове в Донбас и ще оказват яростна опозиция.

При руснаците е по-спокойно откъм агитация. Войната не е на тяхна територия, в последно време има и триумфи. Там психическото положение на народа се държи в зоната на заложените параметри, поддържащи военните дейности.
У нас - каквото си беше, това и си е постоянен е сюжет на провалена проукраинска агитация. Как да се оправи това - препоръки от ОНЯ ЧОВЕК (цитат от ОНЯ ЧОВЕК, ден 13-ти, не е Бисмарк)

Добрата агитация в действителност не би трябвало да лъже. Няма причина да се опасяваме от истината. Погрешно е да имаме вяра, че хората не могат да одобряват истината. Те могат. Въпросът е единствено да представим истината на хората по метод, който те ще могат да схванат. Пропагандата, която лъже, потвърждава, че има неприятна идея. Такава агитация не може да бъде сполучлива в дълготраен проект.

Кратък коментар - ясно е за какво проукраинската агитация в България е несполучлива. Не беше показана по метод, който хората могат да схванат. Приказвахме, какви сме велики, че ги настаняваме по петзвездните хотели и даваме огромни суми за прехрана дневно. Как му се изясни това на народа, който сдухва всеки ден, едвам свързва двата края и си мечтае да разполага с 40 лв. дневно на човек. Така не се прави агитация. Когато ви писах, че това е аматьорщина, юрдеците ревяха като карпатски мечки, а рецензентите от Ганковото кафене пишеха рецензии против " съветския сътрудник " Витанов. Сега атракторът на проукраинската агитация е набит в неподвижната точка на неефективността. Хайде, юрдеци и рецензенти, вие помогнахте да се закара там, вие го извадете. Давам ви първокласни препоръки. Имаме си и тест, с цел да забележим по какъв начин ще се справите - атракторът би трябвало да бъде изкаран от басейна на привличане на антиукраинския песимизъм. Ако да - вдянали са. Ако не - не са вдянали.

И най-после - малко от Бисмарк. Юрдечетата ме ненавиждат, тъй като ги накарах да мислят върху това, което е споделил Бисмарк. А те не обичат да мислят. Четете и мислете, Бисмарк ще ви покаже по какъв начин да гледате на тази война.
Ето днешния откъс от него
Силният е постоянно прав.

Така ще е и в тази война. За да е права, Украйна би трябвало да стане задоволително мощна. За да стане задоволително мощна, би трябвало солидни доставки на западно тежко въоръжение. Които няма да се случат, най-малко в близко време. Кръв, кръв, кръв и защо? За да се окаже, че най-после си по-слабият и като по този начин не си прав.
Идваме до днешната

Теорема на Витанов: Правият рядко е мощен.
Изпитвали сте я на гърба си. Голяма необичайност е да намериш по едно и също време мощен и прав властник. Затова нормално идва мощният, а според Бисмарк, той е и прав. Тази справедливост нормално е подправена и колкото е по-фалшива, толкоз по-бързо идва идващият мощен. А по какъв начин се замазва подправената справедливост? С умела агитация. Умел пропагндатор - който съумява дълго време да замазва фалша в правотата на мощния властник. Пример - Гьобелс.

Добре, стига за през днешния ден. Предстои да забележим какво ще има да става. Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР