Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 27 април

...
Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 27 април
Коментари Харесай

Изненадани ли сте от броя на заразените с ковид? Модифициран Омикрон ще атакува

Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 27 април 2022 година, показа на стената си във Фейсбук математикът проф. Николай Витанов. Той регистрира растеж на новозаразените с вируса, като изяснява, че прогнозата му за постоянен сюжети се е отнасяла единствено до Великден. Ето какъв сюжети планува той: " 1. Изненадани ли сте от повишението на броя на новите случаи? Ако четете постоянно тези сводки - не. Писах ви, че сюжетът " Хари Селдън " бе до Великденските празници и по-късно идва различен сюжет " Втората фондация ", чието начало няма да е умерено. Това писах, това и стана. Да забележим какво сме си внесли като болест от чужбина. Писах ви, че би трябвало изключително да следим район 1, откъдето Омикронът нахлу през ноември предходната година и район 4. Писах ви, че се чака размърдване на ситуацията. Ето ви го. 2. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 0.88. Още сме под въздействието на празниците. Под 1 е, значи обсегът на болестта продължава да се свива. " Втората фондация " стартира добре на основата на отличното завещание на " Хари Селдън ". 27 дни след анулацията на изключителната епидемиологична конюнктура. При практическа липса на ограничения. Очаква се офанзива на модифицирания Омикрон. Ще му е мъчно обаче. Едно, офанзива е предстояща. И второ, здравната система е добре готова за нея. 3. Няма суперпожар. Дифузното разпространяване угасна.
Това ни е основната отбрана против модофицирания Омикрон. Както ви писах, мъчно ще му е да го възпламени още веднъж. Ето, бави се към този момент 27 дни. Това е и задачата - да бъде изтикан модифицирания Омикрон да пали дифузно разпространяване при неподходящи за него метеорологични условия и при ниски стойности на показателя на дифузното разпространяване. Както виждате и този проект сработва добре. Ето няколко контролни чисълца през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване
За страната - 0.25
София-град - 0.32
Пловдив - 0.22
Бургас - 0.25
Варна - 0.21
По южните граници
Благоевград - 0.14
Кърджали - 0.26
Смолян - 0.28
Хасково - 0.30
Ямбол - 0.20 Този показател е друг от базовото репродуктивно число. С него се следи положението с дифузното разпространяване по области. Критичната стойност е 1.00. Над 1 - има дифузно разпространине. Под 1 - дифузното разпространяване стопира или напълно го няма.
Виждате - ситуацията към този момент е спокойна, стойностите на показателя са в пъти под 1. Модифицираният Омикрон може да продължава да се мъчи да пали дифузното разпространяване. Както виждате, незабавно ще бъде хванат, в случай че тръгне да има триумф в някоя област - съответният показател ще подскочи. Виждате какво става - този показател усили стойностите си по области. Планът тук е да се забави колкото се може повече модифицираният Омикрон. Страната е надълбоко в зоната на липса на дифузно разпространяване. Модифицираният Омикрон мъчи да го възпламени. Неуспешно. Вече 27 дни. При липса на ограничения. 3. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма.
Ковида още си танцува в западна Европа. Тук заетостта на лечебните заведения във връзка с оптимално вероятния брой кревати за К-19 е под 10 %. Болниците имат потенциал да се оправят даже и модифицираният Омикрон да успее да подпали дифузното разпространяване. Вързали сме си гащите и чакаме неуспеха на модифицилания Омикрон. 4. Има ли цялостен локдаун? Няма. И местни няма.
Не се чака и да има. Както " Хари Селдън ", в този момент и " Втората фондация " застана непоклатимо на пътя на локдауна и не можа да бъде заобиколена. 5. Смъртността - полекичка спада. Броят на дните, в които умрелите ще са едноцифрено число, ще се усилва.
Усреднената на седмична база дневна смъртност ще спада към 10 дневно, само че постепенно. 6. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 27 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е спокойна. Сценарият " Втората фондация " е постоянен, здравната система е подготвена да се оправи с проблемите, зародили с импорт на болест от чужбина около празниците.
Дифузното разпространяване е угасено, опитите на модифицираният Омикрон да го възпламени към този момент 27 дни са несполучливи. Писах ви, че предстоят дни, в които стойностите на показателите ще се движат нагоре - надолу. Тоест, може да има и придвижване нагоре. Причина - празничните трапези по чужбина и у нас. Нямаше по какъв начин да се избегне. Беше планувано и системата е подготвена да посрещне офанзивата. 7. Картите през днешния ден. Както виждате, особени промени от през вчерашния ден няма. Зеленото е много по картата на риска.
Специално за узун юрдеците от южното сайтче - не за тая карта ставаше дума в края на предишния месец. Друга карта демонстрирах по малкия екран, за различен показател. Областите около гръцката граница са добре. На картата за 14-дневната заболеваемост към момента има области в алено. Тоест, рискът понижава, само че вирусът още е тук. Периодът на лятно успокоение ще пристигна, само че до тогава към момента има време. " Втората фондация " се чака да се оправи с вноса на болест около великденски празници и да ни води към спокойното лято.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР