Кратери, разкопани улици, разбити коли, прах и шум – това

...
Кратери, разкопани улици, разбити коли, прах и шум – това
Коментари Харесай

Общината в Русе съди ВиК за водния цикъл

Кратери, разкопани улици, разрушени коли, прахуляк и звук – това съставлява Русе по време на осъществяването на плана за Водния цикъл.



Подмяната на водопроводните тръби коства доста нерви на русенци и жителите на двата квартала Средна Кула и Долапите. А кметът на Русе Пенчо Милков е решен да съди сдружението за породени вреди върху околната среда.

Близо 30 улици и булеварди в града са затворени поради ремонтните действия по водния цикъл. Освен, че трафикът е усложнен, хората недоволстват и че се работи постепенно.

В обществените мрежи кметът на Русе Пенчо Милков разяснява, че това, което оставят след себе си компаниите реализатори е подигравка с жителите. Той написа – „ И с просто око е видно, че строителите асфалтират непосредствено върху калта и прахоляка, без битум и единствено по траншеите, които са били изровени. Недопустимо е! Всичко ще се отмие от идващия дъжд, а до зимата от дълго време ще сме не запомнили за „ асфалта “. “

Ръководителят на плана Стоян Нейчев съобщи за Българска национална телевизия, че полагането на асфалт се извършва според наредбите на оперативната стратегия.

„ Правилата на оперативната стратегия са такива, че допускат възобновяване на асфалтовите настилки в обсега на по този начин наречените траншеи. Казано на по-достъпен език, това, което разрушаваме по време на изкопните работи, това е, което ние следва да възстановим “.

А за кварталите Средна Кула и Долапите, Нейчев изясни, че не е допустимо да асфалтират напълно улиците.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР