Кратък мирен протест се проведе пред сградата на Министерство на

...
Кратък мирен протест се проведе пред сградата на Министерство на
Коментари Харесай

Граждани протестират в защита на уволнената от АЕЦ „Козлодуй“ медицинска сестра

Кратък кротичък митинг се организира пред постройката на Министерство на енергетиката в поддръжка на Наталия Станчева , уволнена и съдена от АЕЦ " Козлодуй " .

Определеното от жители като " дело-шамар " за 500 хиляди лв., заведено от АЕЦ " Козлодуй " против Станчева в съда във Враца е поради потребление на ЗДОИ и откриване на престъпления на управлението на централата, твърди пострадалата и нейните бранители.

Петър Кърджилов , експерт по връзки при опасности и рецесии и член на интернационална неправителствена организация за бистрота в нуклеарната енергетика, дефинира процеса като " невиждан напън " против жена, която е работила в АЕЦ " Козлодуй " като здравна сестра и е уволнена поради това, че е отказала да прави прегледи като доктор, какъвто не е.



" Чрез ЗДОИ е разкрила една гигантска корист – съществуването на поликлиника на територията на самата АЕЦ. Впоследствие, след решение на съда, тази поликлиника прекратява активността си и Наталия Станчева прави още ред разкрития за престъпления в централата ", сподели той.

По думите му новия изпълнителен шеф на атомната електроцентрала Валентин Николов подхваща дейности, с цел да " нашамари " Станчева за нейните дейности. Той добави, че има и други обекти на територията на АЕЦ-а, които не би трябвало да са там – аптека, ресторант, банка.

Събралите се пред Министерство на енергетиката приканиха отрасловия министър Румен Радев да предприеме дейности и да научи какви са съответно аргументите и обстоятелствата по отношение на формираното във Враца дело против Станчева и настояха от АЕЦ-а да отдръпват желае си. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР