Кръстоносният подход на Google за ограничаване на обхвата на фалшивите

...
Кръстоносният подход на Google за ограничаване на обхвата на фалшивите
Коментари Харесай

Google няма да показва новини от сайтове, криещи от коя държава са

Кръстоносният метод на Гугъл за ограничение на обсега на подправените вести към този момент включва уеб страниците, които не дават информация за своята страна на генезис, написа Engadget.
Компанията обнови разпоредбите си, с цел да забрани уеб страниците, които „ погрешно показват или прикриват своята страна на генезис “ или с други думи – целят да манипулират хора от друга страна. Например към този момент няма да се демонстрират резултати от съветски уебсайт, който се пробва да се маскира като американска медия.
Говорител на Гугъл изясни, че става въпрос за акомодация. Технологичният колос е обновил политиките си, с цел да отразят непрекъснато изменящия се интернет.
Не е загадка за какво Гугъл вкарва още една мярка за унищожаване на манипулиращи новинарски уеб сайтове. Интернет колосът е под напън от страна на депутати и на общността да направи повече в подтекста на съветските опити да повлияят на американските президентски избори през 2016 година Въпросът е дали Гугъл ще се оправи да отсее уеб страниците, които крият своя страна на генезис. Ако компанията изчаква самите уеб сайтове да се трансфорат в вест, последващото им унищожаване от резултатите ще бъде по-скоро алегоричен жест, в сравнение с ефикасен възпиращ резултат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР