Краставицата е вкусен зеленчук, с редица ползи за здравето на

...
Краставицата е вкусен зеленчук, с редица ползи за здравето на
Коментари Харесай

9 разхлаждащи рецепти с краставици за лятото

Краставицата е апетитен зарзават, с редица изгоди за здравето на организма. Тя е богата на витамините В и С и К и детайли като желязо, фолиева киселина и калций. Накратко - всичко, от което се нуждаем.
 5 аргументи постоянно да ядем краставици
5 аргументи постоянно да ядем краставици

Доказаните изгоди на зеленчука, който в действителност е плод

Краставицата е и доста нискокалорична, тъй че умерено може да я хапваме в огромни количества. Освен всичко това е и извънредно хидратираща, защото съдържа към 95% вода.

Ето за какво е идеалната храна за топлите летни дни. И в случай че се чудим по какъв начин тъкмо да я консумираме, с изключение на под формата на добре познатата салата, от Stars Insider дават някои свежи и вкусни хрумвания.

Рулца
 Снимка 622092

Ако организираме градинско празненство и желаеме да зарадваме гостите си с изискани плата, завитите под формата на рулца краставици ще ни свършат чудесна работа. Всичко, от което се нуждаем, са морски блага, крем сирене и тънки резени краставица.

Джин с тоник

Класическата напитка е идеалното допълнение към всяка топла лятна вечер. И с цел да я разнообразим, може да си добавм нарязана краставица и да прибавим розмарин.

Вода
 Снимка 622091

Може да наподобява обикновено, само че един от най-хубавите способи да се снабдим с потребните хранителни субстанции на краставицата и в същото време да се хидратираме, е просто да прибавим няколко резенчета от зеленчука във водата си. И постоянно може да държим няколко бутилки в хладилника, с цел да разполагаме с неограничени количества.

Протеинова салата

Хем с цел да сме сити през летните месеци, хем за сме здрави. Салатата включва броколи, авокадо, варени яйца и огромно количество краставици. Накрая може да я залеем с дресинг от лимон, зехтин и горчица.

Супа
 Снимка 622090

Произхождащо от Полша и Литва, ястието към този момент е обичано по целия свят. Заради питателните си субстанции и охлаждащия си резултат. Супата е вкусна и потребна - с многото добавени билки, магданоз и естрагон.

Гаспачо

Вероятно си мислим, че доматът е " звездата " в тази студена чорба. Но би могла да бъде и. Нейният ободрителен усет и водниста текстура вършат супата лека и вкусна. Нужно е просто да прибавим няколко късчета краставица за свършек.

Oi muchim
 Снимка 622095

Това е особено корейско ядене, приготвено единствено от краставици. Към тях се прибавят соев сос, оцет, захар и люти чушлета. Приготвя се доста бързо и елементарно.

Салата с любеница

Супер освежаваща и здравословна - въпреки и на пръв погледа да звучи необичайно като композиция. Но динята внася наслада, която контрастира със соленото сирене фета, а краставицата е свързващият детайл на цялото ядене.

Смути
 Снимка 622093

Може би няма по-добър метод да стартираме деня си е едно здравословно смути, цялостно с хранителни субстанции. Краставицата е един от главните усети в напитката, които придава с воднистата си текстура и охлаждащ усет, а към нея може да прибавим всевъзможни плодове и зеленчуци - като ябълка, грозде, спанак или авокадо.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР