Красив брак – приказката, за която всяка жена мечтае. Браковете,

...
Красив брак – приказката, за която всяка жена мечтае. Браковете,
Коментари Харесай

Нима е възможно да спасиш брак, чиито усилия са само и единствено твои?

Красив брак – приказката, за която всяка жена мечтае. Браковете, както и други връзки, могат да доближат точка, в която да се скапват непоправимо. Ясно е, че не желаете бракът ви да стигне дотук, другояче нямаше да сте тук. Ако се чудите по какъв начин да спасите вашия брак, когато единствено вие се пробвате, към този момент сте създали първата крачка. Докато и двамата сътрудници не се откажат, има вяра.

Когато единият сътрудник желае да напусне проблематичен брак, а другият обезверено желае да го избави, може да наподобява, че сред тях има раздор, който е невероятно да се поправи. Как да спасим брак, когато единствено един се пробва. Тъй като всяка връзка е друга, няма универсално решение. Все отново следните препоръки би трябвало да ви насочат към установяване на точните стъпки, които да предприемете, стига да сте подготвени да дадете най-хубавото от себе си.

 

Как да спасиш този брак

Запитайте се за какво желаете да спасите вашия брак

Спасяването на вашия брак с цялостното присъединяване и на двамата сътрудници е мъчно. Самото избавяне на един брак е голяма задача. Първата ви стъпка би трябвало да бъде да се уверите, че сте решени да извършите това заради верните аргументи. Запитайте се: „ Защо желая да спася брака си? “ Обетите, които сте дали? Искате ли да останем дружно поради децата? Това, че не желаете да преминете през бракоразвод? Срамувате ли се от неуспеха на брака си?

Всички тези аргументи са неверни, тъй като в случай че мислите по този метод, сърцето ви не е в него. Единствената същинска причина, която би трябвало да издържите в напъните си да спасите брака си, е в случай че вие и вашият брачен партньор се обичате и вярвате, че е вероятен благополучен брак сред вас.

Ако смятате, че би трябвало да останете женени заради някаква причина, която не е обвързвана с избора на вашия брачен партньор като човек, с който да споделите живота си, щастието постоянно ще бъде недостижимо. Нито един от тези външни фактори не може да компенсира неналичието на обич и ангажираност.

Помислете дали този брак може да бъде избавен

След като обмислите аргументите да спасите брака си и решите, че желаете да продължите, би трябвало да се запитате дали бракът ви въобще може да бъде избавен, изключително откакто вие сте единствената, която се пробва. Брачни проблеми се случват във всеки брак, само че в случай че имате здрава връзка, те могат да бъдат поправени. Токсичният брак не може да бъде избавен. Разбира се, може да се закърпи, само че ще са нужни доста старания и от двете страни, с цел да се излекува в действителност.

Връзката ви токсична ли е или просто е почнала да се разпада от неуважение? Дори дребни проблеми, неразрешени прекомерно дълго, могат да проточат и да замърсят други елементи на връзката ви. Преценката дали бракът може да бъде избавен би трябвало да стартира с обсъждане дали проблемите могат да бъдат поправени.

Вашият сътрудник осъзнава ли въобще, че бракът ви се проваля? Ако сътрудникът ви не обръща внимание, той може даже да не е наясно, че чувствате, че бракът ви е в заплаха. Браковете не приключват единствено с детонации – от време на време те изчезват, до момента в който престанат да бъдат бракове. Когато нещата стигнат дотук, нещата свършват или не престават, без да са същински брак в продължение на години, правейки и двамата сътрудници нещастни.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР