Красимир Балъков даде интервю за хърватския Спортске новости. Вчера легендата

...
Красимир Балъков даде интервю за хърватския Спортске новости. Вчера легендата
Коментари Харесай

Балъков: Търсим изход от дупката, но трябва години работа

Красимир Балъков даде изявление за хърватския " Спортске новости ". Вчера легендата навърши 56 години. Легендата приказва след контролата с Хърватия, приключила с проваляне за състава ни с 1:2.

- България загуби от Катар. Реален ли е този резултат?

- Във всеки един случай - сурова действителност. За страдание стигнахме до такава обстановка, че провалянето от Катар да не е изненада. Трябва да се надигнем пред истината, тъй като през юни ще стартираме да се състезаваме в група C на Лигата на нациите. За мен изпадането от група B беше огромно отчаяние. Наредихме доста слаби резултати през последните години. Състезанието върви напред, а ние очевидно спим. Реално е да се каже, че сега сме в дупка, от която търсим излаз.
 БФС честити рождения ден на Красимир Балъков
БФС честити рождения ден на Красимир Балъков

Днес 56-ия си рожден ден чества един от най-великите полузащитници в историята на българския футбол Красимир Балъков

- Добър резултат с Хърватия ще бъде ли някакво възмездие за слабите резултати?

- Ясно е, че България не може да прескочи стъпалата с този мач. Не можем да наваксаме всичко, което сме пропуснали през последните години. Може да нямаме тим от огромните имена, само че съм уверен, че можем да създадем селекция, която да се показа като първокласен отбор, като неповторимо, хармонично цяло. Не постоянно би трябвало да имате специфични персони, с цел да постигнете незабравим резултат в последна сметка... Северна Македония сподели на всички по какъв начин един тим може да надвие отбор от по-добри играчи.

- Лидерите ви са играчи, които нямат огромен интернационален опит и играят във вашето състезание. Това приказва доста.

- Десподов и Неделев са главните играчи. Но ще се върна към това, че не би трябвало да градим състав към обособени лица. Трябва да се търси качество с екипен метод.

- Не трябваше ли да играете с по-слаби тимове?

- Независимо от резултатите, би трябвало да се играят мачове с по-силни противници. Така ще получим по-ясна визия какво би трябвало да се направи. България би трябвало да е конкурентноспособен, да има народен тим, който играе равностойно с всички в Европа. Не можете да постигнете цел, в случай че не се изправите против най-силните.

- Преди 28 години стигнахте полуфинал на Световно състезание, водени от вас, Стоичков, Лечков.

- Никой не споделя, че България би трябвало да повтори подобен резултат, само че не би трябвало да бъдем в обстановка, в която провалянето от Катар е нещо обикновено. Преди 10-20 години беше обикновено елементарно да победим катарците. Имахме мощ, която в това време загубихме. Повярвайте ми, не е елементарно да си селекционер на България.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР