Кръщаването на деца е важен и специален момент в живота

...
Кръщаването на деца е важен и специален момент в живота
Коментари Харесай

Най-абсурдните имена по света

Кръщаването на деца е значим и специфичен миг в живота на всеки човек, който постоянно е обгърнат със символика, обичаи и разнообразни ритуали.

Този обред, който постоянно е обгърнат с обичаи и традиции, съставлява значим стадий от духовния и обществения живот на детето и неговото семейство.

Както естествено, той носи и доста страсти за всички, които вземат участие в него. Докато в предишното имената постоянно се предавали от жанр на жанр, с цел да се удължи традицията, то през днешния ден името е строго самостоятелно и носи достоверна символика за индивида.

Модерното време ражда и съвременни нереални имена, които от време на време са с спорна и странна символика.

Кои са най-абсурдните имена в света?

Имена на дни и месеци

През последните години се обрисува наклонността за кръщаване на деца на дни или месеци от годината. Напоследък се срещат имена като „ Януари “, „ Юли “, „ Понеделник “, „ Вторник “ и др.

Имена на ястия

 Име Брауни

Едни от най-абсурдните имена през последните години са имената на разнообразни ястия. Вдъхновението зад тях евентуално се дължи на афинитета към избрани предписания, който се предава и на дребните бебета. Такива странни имена са „ Салата “, „ Торта “, „ Кейк “, „ Брауни “, „ Шоколад “ и др.

Абсурдни имена на планети

Странна концепция за кръщаване на дребни бебета може да бъде и означаването с имена на планети. Вероятно концепцията за такива имена идва от възхищението към хубостта и спецификите на избраните планети. Най-често избираните имена са „ Венера “ и „ Марс “.

Абсурдни имена на числа

Друга неуместна концепция за кръщаване на деца се оказват имената с числа. Те варират от едно име, до изписване на цялостен код. През последните години характерен образец в това отношение е Илън Мъск, който взема решение да кръсти детето си с няколко следващи числа, съчетани с букви.

Абсурдни имена на храни

Някои от най-абсурдните и странни бебешки имена включват избрани храни, които евентуално са обичани за родителите или подтикват избрани асоциации. Най-често такива храни са „ Шоколад “, както и другите типове плодове и зеленчуци – „ Банан “, „ Ягода “, „ Ананас “ и др.

Имена на вируси

 Име Коронавирус Снимка: olgalionart /pixabay.com

Изключително чудноват метод в кръщаването на деца и е даването на име на някаква болест или вирус. Пандемията от Ковид-19 предизвиква цяла вълна от неуместни имена, които са свързани с този интервал. Такива са „ Ковид “, „ Ковид-19 “, „ Ваксина “ и др.

Имена на анимационни/фантастични герои

Понякога привързаността към избрани кино герои може да прерасне в фетиш. Тогава доста постоянно хората показват своята обвързаност към избрани артисти или облици от киното, като кръщават децата си на тях. Такива неуместни имена за деца могат да бъдат „ Спайдърмен “, „ Роял “, „ Тор “, „ Хана Монтана “, „ Мери Попинс “, „ Индиана Джоунс “.

Имена на бедствия

 Име Торнадо

Абсурден метод в кръщаването на дребни деца може да бъде и вдъхновяването от разнообразни естествени бедствия. Такива могат да бъдат „ Вулкан “, „ Ураган “, „ Торнадо “ и „ Цунами “.

Имена на певци/певици

Още една неуместна концепция за кръщаване на деца е на известни артисти и певици. Най-често избираните такива са „ Бионсе “, „ Майкъл Джексън “, „ Еминем “, „ Риана “, „ Елвис Пресли “.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР