Кралят на Тайланд Маха Вачиралонгкорн върна титлата консорт (съпруга на

...
Кралят на Тайланд Маха Вачиралонгкорн върна титлата консорт (съпруга на
Коментари Харесай

Кралят на Тайланд върна титлата на една от жените си, след като я обяви за нелоялна |

Кралят на Тайланд Маха Вачиралонгкорн върна купата консорт (съпруга на ръководещия крал) на своята фаворитка Сининат Вонгваджирапакди, откакто през октомври 2019 година й я, като я упрекна в непочтеност, съобщи Си Ен Ен. 

Тайландското кралско семейство заяви в публично изказване, че всички трофеи, военни звания и оценки на Сининат са върнати, а предходните й обвинявания са свалени. 

35-годишната любимка на краля беше упрекната в прелом и в това, че се е пробвала да стигне до статуса на кралица. Подробностите за това за какво са върнати всичките й звания са нищожни, не е ясно и къде е прекарала времето след оповестяването й в непочтеност. 

Сининат е първата брачна половинка на тайландски крал за последните 100 години. Само три месеца, след като Вачиралонгкорн я направи своя брачна половинка, лиши всичките й звания. Тя е удостоена със званието през юли 2019 година, два месеца след сватбата на Маха Вачиралонгкорн и Сутхида Тиджай, зам.-началник на персоналната му работа за сигурност. Монархът даде на четвъртата си брачна половинка купата кралица.

Вонгваджирапакди има звание генерал-майор, била е боен водач и е изпълнявала функционалностите на телохранител и здравна сестра на краля. През август 2019 година кралският двор разгласява фотография на 35-годишната Сининат във военна униформа в кабината на изтребител и заяви, че кралят е заповядал за нея да бъде написана кралска биография.

Маха Вачиралонгкорн е единственият наследник на краля Пхумипон Адулядет. След гибелта на татко си Маха седна на трона през декември 2016 година

Най-дългогодишният принц-консорт е Филип, бракът му с английската кралица Елизабет е на 72 години.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР