Кралят на Нидерландия Вилем-Александър се извини за ролята на кралския

...
Кралят на Нидерландия Вилем-Александър се извини за ролята на кралския
Коментари Харесай

Кралят на Нидерландия се извини за ролята на кралския двор в робовладелството

Кралят на Нидерландия Вилем-Александър се извини за ролята на кралския двор в робовладелството и изиска амнистия в тирада, посрещната с възгласи на наслада и екстаз. Това се случи по време на събитие, отдадено на годишнината от премахването на робството в страната. Речта на краля последва извинението на нидерландския министър-председател Марк Рюте в края на предходната година за ролята на страната в търговията с плебеи.
Моля за амнистия за всичко сторено. Усещам тежестта на думите в сърцето си и в душата си. Трябва да изградим свят без расизъм, дискриминация и употреба. Нека работим дружно, с цел да подпомогнем помиряването и възобновяване. За да можем всички да се гордеем с това, което споделяме.
Kрал Вилем-Александър - крал на Нидерландия

Жителите на Амстердам показаха реакциите си след извинението на краля на Нидерландия. Някои от тях обаче останаха неудовлетворени.
За мен това опрощение е просто опрощение. Холандското държавно управление търси опрощение за своите закононарушения против човечеството.
Камаюги Мухамед Али - гражданин на Амстердам

Проучване, оповестено предишния месец, демонстрира, че предците на краля са спечелили актуалния еквивалент на 545 милиона евро от търгуване с плебеи, в това число облаги от акции, които на процедура са им били подарени.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР