Кралският канадски монетен двор изработи специална монета от 2 канадски

...
Кралският канадски монетен двор изработи специална монета от 2 канадски
Коментари Харесай

За колекционерите: Пуснаха специална монета за Елизабет II с черен кант


Кралският канадски монетен двор създаде специфична монета от 2 канадски $ с черен кант в памет на Елизабет II.

Кралицата умря през септември, а докара до голяма тъга в Канада. Това накара колекционерите да се борят за редки монети и банкноти с нейния лик, написа Ройтерс.

Монетата ще бъде пусната в обращение по-късно през декември. От едната ѝ страна е портретът на Елизабет от Сузана Блънт, а от другата – полярната мечка първоначално лятото върху ледена плоча от Брент Таунсенд.

Снимка: Ройтерс


Съставът на новата монета от никелирана стомана остава неизменен, само че се разграничава от елементарните монети от 2 канадски $ по черния външен кант от двете страни.

Ще има близо 5 млн. такива монети, които ще се пускат в обращение последователно.

Елизабет II беше държавен глава на Канада в продължение на 70 години и след гибелта ѝ страната съблюдава 10-дневен печал.

" Специалната разменна монета е метод канадците да пазят загатна за нея “, сподели основният изпълнителен шеф на Кралския канадски монетен двор.

Смъртта на кралицата накара колекционерите да се помъчат да се снабдят с редки монети и банкноти с нейния лик, макар че портретът ѝ ще остане в обращение още дълги години върху пари в цялата Общност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР