Кралските военноморски сили съобщават, че провеждат разследване, след като в

...
Кралските военноморски сили съобщават, че провеждат разследване, след като в
Коментари Харесай

Секретни документи за подводница на стойност 1,3 млрд паунда бяха намерени на пода в пъб

Кралските военноморски сили оповестяват, че организират следствие, откакто в тоалетната на механа " Уетърспунс " са открити документи с гриф " поверително ", оповестяват от Би Би Си.

Според в. " Сън " файловете съдържат детайлности за HMS Anson - един от най-модерните плавателни съдове на военноморските сили.

Вестникът написа, че файловете са били оставени в кръчмата Furness Railway в Barrow-in-Furness, като източник твърди, че са били открити на пода на тоалетната.

Военноморските сили обявиха, че това са " общи " документи без класифицирана информация.

В свое изказване представителят на Кралските военноморски сили съобщи: " Това са общи документи за образование, които не носят класифицирана информация.

" Въпреки това ние одобряваме всички въпроси, свързани със сигурността, извънредно съществено и ще проверяваме събитията на тяхното разкриване. "

Би Би Си не са виждали документите.

HMS Anson е атомна бойна подводница, която е издигната в корабостроителницата на BAE Systems в Barrow-in-Furness, в Кумбрия, напълно покрай кръчмата, в която са открити материалите.

Дългият 97 метра и тежащ 7800 тона транспортен съд с нуклеарна мощ е петата от новите ударни подводници от клас Astute, които ще се причислят към флота на Военноморски сили.

Според Министерството на защитата подводниците от клас Astute са " най-големите, най-модерните и най-мощните " атакуващи подводници, експлоатирани в миналото от Военноморски сили - а Anson е кадърен да обиколи земното кълбо, без да се издига на повърхността.

Плавателният съд се намира във военноморската база на Негово Величество в Клайд, Шотландия.

Източник съобщи пред в. " Сън ", че файловете са били открити на пода на една кабина в " много оживена нощ ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР