Кралицата на небесата кацна у нас. С традиционен воден салют

...
Кралицата на небесата кацна у нас. С традиционен воден салют
Коментари Харесай

Кралицата на небесата кацна у нас СНИМКИ

Кралицата на небесата кацна у нас. С обичаен воден салют на летище София беше посрещнат първия аероплан Boeing 747 – Freighter, регистриран в България. Един от най-големите карго самолети в света ще оперира под комерсиалната марка Compass Air Cargo.


-->
Преди първото си кацане в София широкофюзелажният аероплан, придобил известност в авиационните среди с прозвищата си „ Джъмбо Джет “ и „ Кралицата на небесата “, извърши ниско прехвръкване на столичната аерогара, съобщи Българска телеграфна агенция.

Пристигането на Боинг 747 – Freighter е част от тактиката на Compass Cargo Airlines да работи за превръщането на България в авиационен хъб в региона на товарния трафик и София да бъде преразпеделителен център на карго колета от Северна Америка и Азия към страните в Европейския съюз и назад, осведомиха от компанията.



Compass Cargo Airlines публично стартира активността си през август 2021 година с един аероплан Boeing NG 737-800 Freighter. Авиокомпанията оперира с четири самолета на действен лизинг вид Boeing-737 NG Freighter и обслужва дълготраен контракт с DHL за полети на къси и междинни дистанции в Европейския съюз.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР