Кралицата на комедията, госпожа Стихийно бедствие, Стояна – тя има

...
Кралицата на комедията, госпожа Стихийно бедствие, Стояна – тя има
Коментари Харесай

5 роли на вечната Стоянка Мутафова, на които да се насладим днес

Кралицата на комедията, госпожа Стихийно злополучие, Стояна – тя има доста имена, доста функции и доста години на сцената. 72, в случай че би трябвало да бъдем точни. На 2 февруари 2019 година отбелязва 70 години на сцена и 97-и рожден ден в зала 1 на НДК. Днес щеше да навърши 99 години, в случай че не беше ни напуснала на 6 декември 2019 година Ролите й обаче са безсмъртни! И любовта на хората. 

След стотици функции в театъра, киното и малкия екран, с нестихваща жадност за сцена и необикновен дух Стоянка Мутафова завладя сърцата на генерации българи, които израснаха с нейните незабравими  образи.

Какъв по-добър метод да отбележим рождението й, от това да се посмеем с тези превъплъщения? 

Започваме с един фрагмент от кино лентата на Рангел Вълчанов " Бягство в Ропотамо "  (1973), в който Стоянка Мутафова играе и себе си, и врачката, като предрича, че ще живее 95 години, а по-късно се майтапи какво ли ще стане, в случай че се наложи да работи в операта или балета.



Темата с килограмите се развива в идващия ефирен скеч:



Докато сме на телевизионна вълна, дано си напомним и телевизионния спектакъл:



А има и спектакъл по радиото...



Завършваме с безспорна класика –  ролята на баба Гицка в " Големанов " в партньорство с Георги Парцалев и под режисурата на Нейчо Попов.



 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР