Кралицата на Дания – Маргрете Втора, съжалява за решението си,

...
Кралицата на Дания – Маргрете Втора, съжалява за решението си,
Коментари Харесай

Тежки последствия! Кралицата на Дания съжалява, че отне титлите на внуците си. Те дълбоко обидени

Кралицата на Дания – Маргрете Втора, съжалява за решението си, с което е лишила четирима от своите внуци от монархически трофеи, написа Би Би Си, цитира woman.bg

 

Тя съобщи, че е подценила реакцията на кралското семейство и по тази причина съжалява. Извинението ѝ е било подбудено от отрицателните страсти измежду членовете на фамилията.

 

53-годишният принц Йоаким, по-малкият наследник на кралица Маргрете, показа, че смяната мощно го е разстроила, а най-големият му наследник – Николай, добави, че всички са шокирани от решението.

 

„ Не е занимателно да видиш по какъв начин децата ти са третирани по този метод. Те не схващат тази обстановка “, съобщи принц Йоаким пред локално издание.

 

Съпругата – принцеса Мария, пък показа, че съученици са се подигравали на най-малкото им дете в учебно заведение след решението на кралицата.

 

„ Никой не би трябвало да се съмнява, че моите деца, снахи и внуци са моята огромна наслада и горделивост. Сега се надявам, че ние като семейство можем да намерим спокойствието, с цел да намерим пътя си в тази обстановка “, означи кралицата в извинителното си послание към принц Йоаким и неговите деца.

 

По мощ на решението, което бе оповестено предходната седмица и се чака да влезе в действие от 1 януари 2023 година, четирите деца на принц Йоаким към този момент няма да носят купите принц или принцеса, а граф и графиня на Монпеза. 

 

„ Титлите принц и принцеса, които са имали до момента, ще бъдат прекъснати. Следователно към потомците на принц Йоаким ще би трябвало да се обръщаме като към превъзходителство в бъдеще “, се споделя в изказването на кралския двор.

 

От началото на идната година четирите деца на Йоаким – принц Николай, 23 година, принц Феликс, 20 година, принц Хенрик, 13 година и принцеса Атина, 10 година, вместо принц и принцеса, ще получат купите граф и графиня на Монпеза.

 

Трудното си решение 82-годишната кралица стимулира с желанието си да понижи монархията, с цел да бъде тя „ в крайник с времето “. Кралица Маргрете Втора и брачният партньор ѝ - принц Хенрик, имат двама синове - престолонаследникът Фредерик Андре Хенрик Кристиан (* 26 май 1968 г.) и принц Йоаким Холгер Валдемар Кристиан (* 7 юни 1969 г.).

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР