Кралица Елизабет II призова световните лидери да се издигнат над

...
Кралица Елизабет II призова световните лидери да се издигнат над
Коментари Харесай

Кралица Елизабет II: Няма да живеем вечно, нека спасим света заради децата и внуците ни

Кралица Елизабет II прикани международните водачи да се " повдигнат над политиката и да реализират същинско държавническо майсторство " на срещата COP26.

Кралицата насочи прочувствено обръщение към участниците в срещата с думите:

" Никой от нас няма да живее постоянно. Но би трябвало да спасим света не за себе си, а за нашите деца и децата на нашите деца и тези, които ще последват стъпките им ".

Видеосъобщението на Нейно Величество беше прожектирано по време на вечерен банкет за международните водачи в Глазгоу.

От дистанцията на десетилетния си дипломатически опит, тя сподели:

Повече от 70 години имах шанса да се срещна и да познавам доста от великите международни водачи. Понякога се вижда, че това, което водачите вършат за народа си през днешния ден, е ръководство и политика. Но това, което вършат за хората на утрешния ден – това е държавност. Надявам се, че тази конференция ще бъде един от тези редки случаи, в които всеки ще има шанса да се издигне над политиката и да реализира същинско държавническо майсторство. Лидерите би трябвало да работят в този момент, с цел да се оправят с климатичната рецесия, не за тяхна лична изгода, а за бъдещите генерации, акцентира Кралицата.

Ползите от незабавни дейности за климата няма да са налице за всички нас тук през днешния ден - никой от нас няма да живее постоянно. Но ние би трябвало да създадем това не за себе си, а за нашите деца и децата на нашите деца, и тези, които ще последват стъпките им, добави кралицата.

Миналата седмица беше оповестено, че кралицата няма да може да участва на COP26, откакто лекарите й споделиха да си почине през идващите две седмици. Но принцът на Уелс, херцогинята на Корнуол и херцогът и херцогинята на Кеймбридж участваха на събитието, с цел да оказват помощ на премиера Борис Джонсън да посрещне международните водачи.

Междувременно, през днешния ден беше обявено, че Елизабет II е видяна зад кормилото на автомобил в замъка Уиндзор. 95-годишната кралица е била забелязана сама в зеления " Ягуар ", който употребява за транспорт на кучетата си, заяви таблоидът " Сън ".

В края на октомври Бъкингамският замък заяви, че Елизабет II е посетила частна лондонска болница за неизяснени " предварителни прегледи " и е останала за една нощ.

Кралицата бързо възобнови формалните си отговорности и организира няколко аудиенции посредством видеовръзка. След това обаче тя се отхвърли от предстоящата си поява на вечерен банкет за COP26 в Глазгоу в понеделник след " съвет да си почине ", заяви Бъкингамският замък.

По-късно от двореца обявиха, че тя ще почива " най-малко " още две седмици. През уикенда министър председателят Борис Джонсън съобщи, че тя е в " доста добра форма ".

До престоя си в болница този месец тя съвсем всекидневно участваше в публични мероприятия. Неотдавна обаче беше забелязана да върви с бастун и съгласно известията, се е отказала да язди коне.

Най-дълго управлявалият английски монарх ще отпразнува своя платинен празник следващата година, отбелязвайки 70 години на трона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР