Кралица Елизабет II, най-дългогодишният монарх на Обединеното кралство, е на

...
Кралица Елизабет II, най-дългогодишният монарх на Обединеното кралство, е на
Коментари Харесай

Ето диетата, с която Елизабет II поддържа кралското си здраве

Кралица Елизабет II, най-дългогодишният монарх на Обединеното кралство, е на цели 94 години. Много неща са се трансформирали в света по време на нейното царуване, само че не и питателните ѝ желания, свидетелства формалния кралски готвач, представен от Bright Side. Два пъти седмично Кралицата получава лист с предложенията за менюто си и отбелязва тези, които ѝ харесват. Ето какво най-често избира кралицата. 

 

1. Чай с бисквити преди закуска

Снимка: Shutterstock

 

Кралицата стартира деня си рано с каничка прясно подготвен Ърл Грей без захар и една-две бисквити.

2. Закуска с мюсли и плодове

Типичната закуска на кралицата включва плодове и мюсли. Понякога си разрешава филийка с конфитюр или мармалад и в доста специфични случаи бъркани яйца с пушена сьомга и трюфели. Според някогашния ѝ готвач, тя си разрешава пресни трюфели единствено към Коледа, когато ги изпращат като подарък.

3. Чаша джин преди обяд

Известно е, че преди обяд Нейно величество обича да пие следния коктейл: джин и дюбоне с доста лед и парче лимон. Рецептата за този коктейл може да се откри онлайн. 

4. Без нишестени храни за обяд

Снимка: Shutterstock

 

Кралицата обядва в 13:00 часа. Обядът най-често включва риба, като да вземем за пример дувърски морски език на скара върху легло от задушен спанак или гарнитура от тиквички или просто печено пиле със салата. Кралицата се стреми да заобикаля нишестени храни на обяд и вечеря, тъй че в менюто няма картофи, ориз или макаронени произведения.

5. Следобеден чай с тортички и сандвичи

Следобедният чай постоянно се предлага обичайна „ спондж кейк “ с мед и сметана, както и с шоколадова бисквитена торта, която Нейно Величество обожава. Според някогашния основен готвач Макгрейди два типа сандвичи за кралския следобеден чай: с краставици, пушена сьомга и яйце или шунка с горчица, без корички. В допълнение участват и „ мармаладени парички “ – филии с масло и мармалад, нарязани на дребни кръгчета.

Спондж кейк „ Виктория “. Снимка: Shutterstock

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР