Кралица Елизабет II избра ганайския офицер майор Нана Кофи Твумаси-Анкрах

...
Кралица Елизабет II избра ганайския офицер майор Нана Кофи Твумаси-Анкрах
Коментари Харесай

За първи път в историята на британската монархия: Кралица Елизабет II замени принц Филип с чернокожия младок ТА, а причината е преинтересна

Кралица Елизабет II избра ганайския офицер майор Нана Кофи Твумаси-Анкрах за собствен флигел-адютант. Това е една от най-важните и влиятелни специалности в Двореца. Флигел-адютантът е върховен щабен офицер, който е пръв адютант на монарх или главнокомандващ на дадена страна.

Нана Кофи, прочут още като ТА е 38-годишен деец от войната в Афганистан и ще бъде първият цветнокож адютант в историята на монархията.

Той ще заема най-важната позиция в кралското домакинство и ще бъде помощник на кралицата по време на всичките ѝ обществени задължения, в това число районни визити и аудиенции в Бъкингамския замък. Той заема и мястото на принц Филип до кралицата по време на събитията, които тя би трябвало да посещава, откакто принцът се пенсионира през септември.

Майор Анкрах се е преместил със фамилията си от Гана във Англия през 1982 година и е учил в университета Queen Mary, а по-късно в Кралската военна академия, пишат от edna.bg.

Tой бе пълководец на ескорта по време на сватбата на принц Уилям и Кейт през 2011г. и ръководеше по време на тържествата за рождения ден на кралицата.

Елизабет сама е избрала своя адютант измежду необятен набор от претенденти и към този момент ще виждаме майорът паралелно да кралицата на всички значими събития.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР