Кралица Елизабет II е дарила лични средства за подпомагане на

...
Кралица Елизабет II е дарила лични средства за подпомагане на
Коментари Харесай

Кралица Елизабет II е дарила лични средства за подпомагане на украинските бежанци

Кралица Елизабет II е дарила персонални средства за подкрепяне на украинските бежанци, заяви в четвъртък алиансът от водещи английски благотворителни организации. Комитетът за изключителни обстановки при бедствия (КИС), представляващ Британския червен кръст и още 14 благотворителни групи, благодари на кралицата " за великодушното подаяние " към своята благотворителна акция за Украйна.

Призивът има за цел да събере средства за подкрепяне на украинците, бягащи от спора, провокиран от съветската инвазия, както в страната, по този начин и в прилежащите страни, където бежанците идват на огромни групи. Благотворителните организации и техните локални сътрудници обезпечават храна, вода, заслон и здравна помощ. Призивът планува държавното управление на Обединеното кралство да поддържа даренията в размер до 20 млн. лири.

95-годишният монарх, който тази година отпразнува 70-ата си година на престола, в четвъртък организира виртуални аудиенции с двама новоназначени дипломати посредством видеовръзка от замъка Уиндзор. Тя възобнови обществените си задължения във вторник, откакто се разболя от COVID-19. Тя направи дарението, с цел да помогне на украинците, откакто нейният максимален наследник и престолонаследник принц Чарлз тази седмица осъди нашествието на Русия като " офанзива против демокрацията... против отвореното общество, против самата независимост ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР