Крал Чарлз беше официално провъзгласен за новия монарх на Великобритания.

...
Крал Чарлз беше официално провъзгласен за новия монарх на Великобритания.
Коментари Харесай

Официално: Обявиха Чарлз III за крал на Великобритания

Крал Чарлз беше публично провъзгласен за новия монарх на Англия. Това стана на гала в двореца " Сейнт Джеймс ", на която участваха някогашни министър председатели, епископи и голям брой политици.

За първи път церемонията се излъчва онлайн по малкия екран. Тя беше в две елементи, първата от които включва съвещание на Тайния съвет на краля - група съветници на монарха, които нормално заемат високи държавни постове. По време на церемонията Съветът прогласи Чарлз III за суверен, а по-късно публично утвърди редица ограничения за идното му ръководство.

В персоналната си декларация Чарлз Трети сподели: " Mайка ми беше образец за любов, посветеност и отдаденост на своята работа в името на народите. Ние сме признателни на нейната честност към дълга си. Тя ни научи на дълг и отговорност към короната. Тази отговорност поемем аз и във всяко деяние ще се старая да последвам образеца, оставен от майка ми - да диря мир, естетика и разцвет на всички нации ".

 



Той постави клетва пред Съвета за унаследяване на английския трон и подписа две копия на документа, съдържащ текста ѝ.

" При осъществяването на тежката задача, която ми е предоставена и на която в този момент обричам това, което ми остава от живота, апелирам за упътването и помощта на Всемогъщия Бог ", добави той.

Пред " Сейнт Джеймс " - най-старият кралски замък в Обединеното кралство, се бяха събрали няколкостотин души, измежду които дребни деца, родителите им, дами, носещи цветя, и възрастни хора. Те бяха там, с цел да следят историческото събитие.

Сред гостите бяха няколко от някогашните министър председатели на Англия като Тони Блеър, Тереза Мей и Дейвид Камерън.

В цяла Англия хората започнаха да се събират пред кралските дворци в ранните часове на съботната заран, като хиляди се стекоха пред Бъкингамския замък, с цел да отдадат респект на кралицата и новият крал.

Чарлз III е крал и държавен глава освен на Обединеното кралство, само че и на още 14 кралства, измежду които Австралия, Канада, Ямайка, Нова Зеландия и Папуа Нова Гвинея.

 
В петък той отдаде сърдечна респект на починалата си " скъпа майка " и даде обещание да служи като монарх с " преданост, почитание и обич ", както тя го е правила в продължение на повече от седем десетилетия.

В първото си послание към нацията Чарлз отдаде респект на майка си за нейната лоялност към фамилията и към тези, които е управлявала, като съобщи, че загубата ѝ носи огромна горест и " възприятие за загуба, надхвърлящо всякаква мярка ".

 
Елизабет, най-дълго управлявалият английски монарх, която в продължение на 70 години присъстваше на международната сцена, умря в четвъртък в дома си в Шотландия на 96-годишна възраст.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР