Кръглата маса се модерира от Г. Карасин.За ефективно противодействие на

...
Кръглата маса се модерира от Г. Карасин.За ефективно противодействие на
Коментари Харесай

В Съвета на Федерацията обсъдиха актуални въпроси за противодействието на русофобията в чужбина

Кръглата маса се модерира от Г. Карасин.

За дейно противопоставяне на русофобията е належащо да се усъвършенства съветското законодателство, да се употребяват ресурсите на интернационалните организации и да се разработят нови интернационалните механизми.

Това съобщи ръководителят на комисията по интернационалните връзки към Съвета на федерацията Григорий Карасин. Сенаторът организира „ кръгла маса “ на тематика „ Актуални проблеми на противодействието на русофобията в чужбина: законодателна поддръжка и правоприлагаща процедура “. На събитието участваха заместник-председателят на Съвета на федерацията Константин Косачев, сенатори на Руската федерация, шефът на Департамента за информация и щемпел на съветското външно министерство Мария Захарова, ръководителят на Национално придвижване „ Русофили “ (България) Николай Малинов, зам. Председателят на Световния съветски национален съвет Константин Малофеев, членът на Гражданската камара на Руската федерация Наталия Нарочницкая, ръководителят на катедрата по история и историко-архивистика на Московския държавен институт за просвета Леонид Решетников, интернационалният  прессекретар на придвижването „ Безсмъртният полк “ Светлана Конева, шефът на Института за Русия в чужбина Сергей Пантелеев, членът на Гражданската камара на Руската федерация, генералният  директор на телевизионния канал в Санкт Петербург Александър Малкевич, съпредседателят на Зиновиевския клуб MIA „ Russia Today “ Олга Зиновиева, представители на публични организации,  на научната и експертна общественост.

„ Русофобската акция, стартирана в този момент на Запад, беше деликатно премислена и пресметната доста преди началото на интервенцията за битка с украинския неонацизъм. Последното единствено послужи като спусък за началото на русофобската вакханалия, която беше притисната от Съединени американски щати и следения от тях Европейски съюз “, сподели Григорий Карасин. „ От края на февруари 2022 година в редица щати е отприщена систематична дискриминационна акция против руснаци и рускоговорящи. „ Опитите да се забрани, в действителност да се отърве от всичко съветско, стигат до потреблението на прословутата „ просвета на анулацията “.

Русофобията се образува като ирационална ненавист към съветския свят, умножена по общоевропейско възприятие за шовинистично единогласие.

„ Русофобията се образува като ирационална ненавист към съветския свят, умножена от общоевропейско възприятие за шовинистично единогласие “, счита Григорий Карасин. „ Полша, Украйна и балтийските страни се борят  с монументи и мемориали в чест на бойците от Червената войска, починали в борбите за освобождението на Европа от нацизма. Според съветското външно министерство в Полша остават по-малко от 100 от повече от 500 мемориални обекта, включени в „ Списъка на паметните места на руските бранители, паднали на територията на Полша “. Подобна варварска политика публична Рига води и по отношение на руските монументи, означи сенаторът.

Стана дума и за информационно-справочния материал „ Как да подадем тъжба в Европейски съд по правата на човека “, който е предопределен за разпространяване в страните членки на Съвета на Европа. Актуализирана е базата данни на юристи и адвокатски адвокатски фирми в непознати страни, които са подготвени да дават на съветски жители правна помощ в сложни житейски обстановки, в това число гратис. Освен това, сподели сенаторът, редица планове се извършват от Россотрудничество и Фонда за поддръжка и отбрана правата на съотечествениците.

Прехвърлянето на междудържавни или политически различия в филантропичната сфера би трябвало да бъде прието от интернационалната общественост за недопустимо.

На собствен ред заместник-председателят на Съвета на федерацията Константин Косачев обърна внимание на непрестанно възходящата дискриминация на съветски и рускоговорящи жители в чужбина по етнически и езиков симптом. За да характеризира протичащото се както на политическо, по този начин и на битово равнище, Константин Косачев предложи да се употребява терминът „ етноцид “, който ни разрешава да посочим несъгласието на политиката на русофобия със актуалните правила на цивилизовано общество, междудържавни и интернационалните връзки, и филантропичното право.

„ Прехвърлянето на междудържавни или политически различия в филантропичната сфера би трябвало да бъде прието от интернационалната общественост за недопустимо “, акцентира заместник-председателят на Съвета на федерацията. Сред дилемите, които стоят пред законодателите и съответните ведомства, Константин Косачев означи нуждата от деликатно вписване на всички нарушавания против сънародниците в чужбина, повишение на личната им интензивност в отбрана на правата им и оказване на оптималната правна и юридическа помощ.

Мария Захарова, шеф на отдела за информация и щемпел на съветското външно министерство, говори` в детайли за технологиите, употребявани за разпалване на ненавист към всичко съветско. „ Сегашната ширеща се русофобия в забележителна, в случай че не решаваща, степен е, несъмнено, артикул на усъвършенствани осведомителни и медийни операции с публичното мнение на популацията на страните от груповия Запад “, акцентира формалният представител на съветското външно министерство.

Заместник-директорът на Департамента за работа със сънародниците в чужбина на съветското външно министерство, член на УС на Фонда за подкрепяне на сънародниците в чужбина Владимир Андреев приказва за резултатите от извършената при започване на ноември Световна конференция на сънародниците, живеещи в чужбина, и дилемите на консолидиране на капацитета на съветския свят.

Участниците в кръглата маса разискаха в детайли опциите и инструментите за противопоставяне на антируската агитация, дилемите за повишение на успеваемостта на тази работа.

В резултат на събитието ще бъдат направени съответните рекомендации, сподели Григорий Карасин.
https://www.council.gov.ru/
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР