Кръгла маса, посветена на тема "Възможности за намаляване на административната

...
Кръгла маса, посветена на тема "Възможности за намаляване на административната
Коментари Харесай

Нанков даде за пример Македония в областта на устройствения план

Кръгла маса, отдадена на тематика "Възможности за понижаване на административната тежест в строително-инвестиционния развой " се организира в Камарата на строителите на България. На нея участва районният министър Николай Нанков Николай Нанков е министър на районното развиване и... към профила, основният проектант на столична община Здравко Здравков, инженери и представители на браншови организации.

Инженер Николай Станков, ръководител на Камарата, съобщи, че са създали три законопроекта, с които се стараят да интегрират немския опит. "Надявам се да видят бял свят. Те са в посока облекчение на целия развой. В този развой разчитаме на отрасловия ни министър Нанков ", съобщи Станков.

Регионалният министър Николай Нанков уточни всички промени, които са направени през 2017 година. По думите му те занапред ще се усетят от хората. "Има доста неща, които би трябвало да наваксаме в региона на устройственото обмисляне и кадастъра ". Той даде за образец Македония. По думите му облекчаването на административната тежест е главен приоритет. Ще държим доста на дигитализацията. В кадастъра сме напреднали доста.

Той уточни, че би трябвало да се облекчат периодите и процедурите, там където е допустимо, било по линия на проектанктите или на архитектите.

Максимално би трябвало да се стремим административния надзор да отпадне за сметка на контрола в самите организации, браншовите и в участниците в капиталовия развой, само че в границите на рационалното “, съобщи министърът. „ Има още какво да облекчаваме по отношение на процедурите и документите в капиталовия развой “, сподели още Николай Нанков.

„ Използваме летните месеци за основаване на много добра нормативна база по линия на Закона за устройство на територията “, уточни Николай Нанков и добави, че ще бъдат регистрирани и трите законопроекта, които КСБ са подготвили. „ Работната група, е с цел да създадем капиталовият развой и устройственото обмисляне в един европейски тип, който ни прилича като страна членка на Европейски Съюз “, сподели още районният министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР