Кръгла маса – Семинар на тема Иновации и устойчивост в

...
Кръгла маса – Семинар на тема Иновации и устойчивост в
Коментари Харесай

Семинар на тема „Иновации и устойчивост в дипломацията“ се проведе в УниБИТ

Кръгла маса – Семинар на тематика „ Иновации и резистентност в дипломацията “ се организира в Университета по библиотекознание и осведомителни технологии.

 

Форумът е проведен от висшето учебно заведение, посолството на Обединените арабски емирства (ОАЕ) в България и Борда за другарство и съдействие сред Р България и ОАЕ.

 

Изборът на УниБИТ за този влиятелен конгрес не е инцидентен. В Университета от години съществуват специалностите „ Комуникации и информиране “ и „ Обществени политики и практики “, които се радват на дружелюбен банкет от студентите и бъдещите им работодатели.

 

Семинарът беше открит от проф. д.н. Ирена Петева, Ректор на УниБИТ. Кратко одобрение към участниците насочи Негово превъзходителство Султан Алнуайми, дипломат на ОАЕ у нас.

Водещ бе проф. д.ик.н. Стоян Денчев, ръководител на Борда за другарство и съдействие сред Република България и Обединените арабски емирства и Председател на Съвета на настоятелите на УниБИТ.

 

За нововъведенията и устойчивостта им в дипломацията приказва доктор Хамад Алауади, заместник-ръководител на задачата на ОАЕ. По тематиката, само че през погледа на Дипломатическия институт, приказва госпожа Таня Михайлова, шеф на Български дипломатически институт. За дипломацията и науката отношение взе и проф. доктор Тереза Тренчева, заместник-ректор по научната активност и интернационалното съдействие в УниБИТ.
Гост на събитието беше господин Янко Топалов, заместник-министър на стопанската система и промишлеността.

Участие в Кръглата маса взеха и Н.Пр. дипломат Метин Казак, както и доктор Поли Карастоянова, изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм.

Въпроси в полемиката задаваха професионални дипломати, студенти и преподаватели от УниБИТ.

Кръглата маса приключи с чаша ароматно арабско кафе и сладки.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР