, който от години поддържа къщи за хора в беда

...
, който от години поддържа къщи за хора в беда
Коментари Харесай

Ще бъдат ли закрити приютите на отец Иван?


, който от години поддържа къщи за хора в неволя или със зависимости, е получил инсулт. Тази вест беше последвана от информация, че приютите му ще бъдат закрити.

Приютът в Якимово съществува от над 10 години. За това време отец Иван купува над 100 къщи. Сега годни за живеене са половината от тях.

От настанените към 250 души децата са съвсем двеста. Седем от тях са на Силвия, която преди четири години идва в Якимово с тях от Пирдоп – след 14 години живот в принуждение и тормоз от брачна половинка си.

Приютените, като гледат гъски и кокошки.
Отиваме и в дома за сираци „ Свети Николай “. В момента там има към 15 деца. В тази къща също имат потребност от дарения, главно дърва за отопление и храна.

От управата не застават пред нашата камера, само че ни демонстрират полупразните хладилници.

Самият отец Иван, ръкоположен поради изключителните си каузи в интерес на хората, няма сили да търси донори и дарения. Той се възвръща в къщата си в Лом след инсулт, който е получил през декември.

„ Най-вече имаме потребност от пари, съвсем нямаме пари. Всяка седмица вървя в банката да видя какво има, събера хиляда лв. най-вече и с тия хиляда лв. първо виждам да платя хляба и каквото остане е за други работи “, споделя свещеникът.

Само за храна и ток за къщите в Якимово са нужни към 9000 лева на месец.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР