Който напише в платформата TikTok кодовата дума #skincare, т.е. грижа

...
Който напише в платформата TikTok кодовата дума #skincare, т.е. грижа
Коментари Харесай

Нова ниша за продажби на козметика: 8-годишни момичета си купуват серуми и кремове за лице

Който напише в платформата TikTok кодовата дума #skincare , т.е. грижа за кожата, няма потребност да търси дълго - по тематиката към този момент има към 18 милиона видеа, в това число от деца и младежи, споделя немската социална телевизия АРД.

Бритън и Байла са две сестри на 10 и на осем години , които в акаунта на майка си в TikTok постоянно показват по какъв начин се грижат за кожата си, написа . Видеото, в което те изясняват как почистват лицата си преди лягане, е гледано 45 000 пъти. При това употребяват не просто вода, а разнообразни други артикули , доста от които въобще не са евтини, показва немската обществено-правна медия.

Грижата за детската кожа - все по-популярна

Лекарката Кристен Кук свидетелства пред АРД, че в практиката ѝ грижата за кожата на децата заема все по-голямо място. " През последната година ми се наложи да проведа голям брой диалози с деца сред 8 и 11 години за грижите за тяхната кожа ", споделя с учудване тя. Идвали родители, които носели козметични артикули и питали: " Това задоволително несъмнено ли е за моето дете? ". Броят на този тип диалози непрекъснато пораства, споделя лекарката.

Естествено обществените медии играят изключително огромна роля. Днес няма и една козметична компания, която да няма мощно наличие там, показва пред АРД специалистът по маркетинг Дениш Шах - просто обществените медии са прекомерно авторитетни и ефикасни.

Важно е наличието на продуктите да е уместно за децата

Един от най-ярките образци са инфлуенсърката Ким Кардашиян и нейната щерка Норт. Момичето, което е на 10 години, разгласява още в края на 2022 година видеа, които демонстрират по какъв начин се грижи за кожата си. Други деца на нейната възраст последваха образеца ѝ - като осемгодишната Мади, която също от акаунта на майка си показва в ТикТок в каква рутина са се трансформирали за нея грижите за кожата. Майка ѝ я била подтикнала да се заеме с тази активност - колкото по-рано, толкоз по-добре, обобщава по този мотив АРД.

Меките почистващи и овлажняващи кремове, както и слънцезащитните препарати са изцяло задоволителни, споделя Кук. Но козметиката никога на би трябвало да съдържа субстанции като ретинол, хиалуронови киселини, ниацинамид или витамин С. Те биха могли ненужно да раздразнят кожата на децата, да доведат до обриви или даже до акне . В интернет този въпрос не се разисква постоянно, отбелязва немската обществено-правна медия.

Печалбите на козметичните концерни порастват

В TikTok седемгодишната Хейвън дава на един серум оценка 10 от общо 10 възможни точки. 50 мл от него костват 49 $ или към 45 евро. Въпреки това марката се употребява с огромен триумф в мрежата. На уеб страницата си тя показва, че доста от продуктите ѝ не са подобаващи за деца под 13 години.

Но това не оказва изключително въздействие върху оборота. Само през тази година козметичните концерни в Съединени американски щати са спечелили 475 милиона $ с артикули, предопределени за грижата за кожата на бебета и деца. Така гласи преценката на платформата за статистически данни Statista, представена от АРД. А прогнозите са, че в идващите години тези цифри единствено ще порастват.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР