Коя партия в новия парламент колко е платила за политическа

...
Коя партия в новия парламент колко е платила за политическа
Коментари Харесай

Коя партия колко е похарчила за Фейсбук реклами по време на предизборната кампания?

Коя партия в новия парламент какъв брой е платила за политическа реклама във Facebook? Опит да пресметна сумите благодарение на рекламния тракер в платформата е направил екип на Българска национална телевизия. Според разпоредбите на Facebook при всяка политическа реклама страницата е длъжна да уточни кой заплаща за нея. Избрахме акции в интервала 4ти март - 2ри април. Като водещ аршин е кой дава парите съгласно посоченото в платформата. Подкрепените акции включват страници на кандидат-депутати и локални структури. Ако акцията е оценена от Facebook на 100 или по-малко евро, сме приели, че коства 100 евро.
Прочетете още
Най-много средства са вложили от Коалицията " Продължаваме промяната " - " Демократична България " - над 89 хиляди евро.



След тях е " ИТН " - с над 40 500 евро. От ГЕРБ-СДС са отделили бюджет от съвсем 36 хиляди евро.



" Възраждане " са похарчили над 3 хиляди и 400 евро като съвсем две трети от тях обаче са за реклама на страницата на водача им Костадин Костадинов.



Неговите реклами са таргетирани - ориентирани най-много към хора, които харесват Русия.



Българска социалистическа партия е платила за Facebook реклама 1911 евро, само че Корнелия Нинова е единственият водач на партия, който съгласно данните на " Мета ", самичък е платил рекламна предизборна акция на формалния си персонален профил. Размерът е 6805 евро.



Това надалеч не е всичко, тъй като партиите са платили още за пропаганда в малките екрани, уеб сайтове и други платформи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР