Коя е най-силната характеристика на високата интелигентност? Ако сте склонни

...
Коя е най-силната характеристика на високата интелигентност? Ако сте склонни
Коментари Харесай

Нетрадиционните идеи и интелигентността

Коя е най-силната характерност на високата просветеност? Ако сте склонни към и изпитвате наслаждение от нови, неконвенционални хрумвания, това значи, че има голяма възможност да имате извънредно висока и флуидна просветеност, откри ново проучване по казуса. Ако предпочитате разнообразието и новите действия и занимания вместо рутинните и едни и същи неща в живота си вие сте доста образован човек.

Отделно, хората с висока просветеност изпитват наслаждение от метафизичен диалози, извършения за мозъка, приемане на нови проблеми като провокации и ексцентрични и необикновени действия. Под флуидна просветеност психолозите схващат главно скоростта, с която работи мозъка. Донякъде припомня на мотор или на скоростта, с която едни компютърен процесор може да обработва информацията.

Допълнителният тип просветеност се назовава кристализирала просветеност и по принцип се отнася главно до добитото знание. Флуидната просветеност е обвързвана с деяние и хрумвания, а концепциите са свързани с интелектуалното любознание. “Тази линия на личността се показва в интензивно гонене на интелектуалните ползи и в предпочитание да се изпълнят нови и неконвенционални хрумвания. ”

Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР