Кой всъщност стои зад терористичната атака в Крокус“? Две подробности

...
Кой всъщност стои зад терористичната атака в Крокус“? Две подробности
Коментари Харесай

Кой стои зад терористичната атака в Русия? Два детайла издават убийците според експерт

Кой в действителност стои зад терористичната офанзива в „ Крокус “? Две детайлности издават евентуалните убийци, оповестява tsraigrad.tv.

Кадрите от нещастието са оценени от Александър Михайлов. Той е пенсионирал се военачалник от ФСБ.

Александър Михайлов акцентира, че чиновниците на реда би трябвало да ревизират всички вероятни версии кой може да стои зад нещастието:

„ Имаме голям брой мигранти. Не е ясно кой, с каква цел и къде, условно казано, са се натурализирали. Много от тях към този момент имат съветски паспорти. Ето за какво през днешния ден има много закани. Опасността идва освен от представители на Украйна, само че и от други формирования, които правят терористична активност, в това число ислямистки. “

Експертът прибавя, че няколко пъти е гледал и анализирал фрагментите от концертната зала и е направил няколко междинни извода:

„ Забелязах, че тези въоръжени хора бяха без балаклави и маски. Това е по-характерно за радикалните ислямисти. Спомняте си, те съвсем постоянно са без маски, като се изключи обособени герои. Склонни са да работят с намерено лице. Освен това, както оповестяват някои очевидци, нападателите са имали и бради. Това също може до известна степен да демонстрира почерка на радикалните ислямисти. “

Как са влезнали въоръжени?

По-рано специалистът Михаил Игнатов даде обстоен коментар по какъв начин биха могли да се развият събитията. Според него локалната защита на залата може да е била убита незабавно на входа:

„ Как са докарали автоматите неусетно? Как са попаднали там с автомати през металотърсача? Това значи, че може да са работили в придвижване. Още не съм подготвен да дам безапелационен отговор, само че би могло да са разкрили огън още на входа. “

Тактиката, употребена от екстремистите, е била добре премислена. Както изяснява Игнатов, въоръжените са работили без нерви и са провокирали гърмеж, с цел да настане суматоха и да се слеят в тълпата.

„ Това са били подготвени хора, които ясно са знаели своята роля и място. Те са знаели по какъв начин ще работят. Всичко е било без лутане, никой на никое място не е бягал “. 

Интерфакс, базирайки се на източник от оперативните служби, прецизира, че нападателите са били от двама до петима. Каналът на Baza в Telegram удостоверява, че очевидци фактически оповестяват за петима брадати нападатели с картечници и раници. Чека-ОГПУ показва, че единият от нападателите е имал огнехвъргачка със себе си.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР