Кой трябва да опитва виното Знаете ли, че жените са

...
Кой трябва да опитва виното Знаете ли, че жените са
Коментари Харесай

Призрачната ръка съществува и още 3 любопитни факта

Кой би трябвало да пробва виното Знаете ли, че дамите са по-добри дегустатори на вино? Това е по този начин, тъй като дамите имат по-добро подушване от мъжете, изключително във възрастта, в която могат да се възпроизвеждат.

Призрачната ръка съществува Знаете ли, че след мозъчна контузия някои хора развиват синдрома на призрачната ръка? Ударът по главата, инсултът или инфекцията може да накарат засегнатия да усеща един от горните си крака като непознат. Въпреки че резервира чувствата си в ръката, индивидът няма надзор върху придвижването й – като че ли тя е свръхестествено създание, прикачено към тялото му.

Бебето в утробата сънува Знаете ли, че ембрионите сънуват? Техните сънища обаче са формирани единствено от чувства за допиране и тон, защото в тъмната вътрешност няма образни тласъци.

Кой измисли мелбата Знаете ли, че ядем мелби поради шантавите американски закони? Преди няколко десетилетия покупко-продажбата на сладолед в щата Охайо била неразрешена, тъй като лакомството се считало за „ фриволно ” и несъответно на неделята - светия християнски ден. За да оцелеят, сладоледаджиите почнали да поставят плодове върху стоката си, представяйки я за хранителна и потребна. Така се родил десертът, прочут на британски като sundae, което е просто друго изписване на думата за неделя – Sunday.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР