Кой ще вземе третия мандат решава президентът. “Демократична България направихме

...
Кой ще вземе третия мандат решава президентът. “Демократична България направихме
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: “Демократична България” е със силна заявка за третия мандат

Кой ще вземе третия мандат взема решение президентът.

“Демократична България ” направихме мощна поръчка. И във времето показахме, че можем да си приказваме с всички от четворната коалиция без обиди и кавги. Това съобщи националният представител от „ Демократична България “ Ивайло Мирчев в eфира на Българска национална телевизия, като изрично отхвърли вид да се водят диалози за ръководство с ГЕРБ.

“Управлението би трябвало да е в границите на сегашната четворна коалиция. Не става дума за ГЕРБ. Имаме избрани управнически проблеми, които не се вземат решение с избори ”, добави той. Мирчев уточни още, че при идни избори страната ще загуби пари по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ).

“Изборите са най-лошото решение сега. Защото идващите няма да решат нищо. Ще има по-следващи и по-следващи. Дори няма да успеем да получим парите по Плана за възобновяване в цялостен размер. Забравяме и за еврозоната ”, съобщи той, като напомни, че в Народното събрание би трябвало да се одобряват всички нужни закони като част от условията за приемане на средствата по ПВУ.

Според него при възможни бъдещи избори Народното събрание ще бъде доста по-фрагментиран с повече проруски партии в него. Като огромен проблем на политическата ни система уточни също, че не всички партии вземат решения в Народното събрание.

„ В Има Такъв Народ и ГЕРБ решенията не се взимат в Народното събрание. А това, че министър председателят Кирил Петков е комуникирал и е търсил поддръжка от депутати на Има Такъв Народ е най-нормалното нещо, в случай че искаш да управляваш и имаш съответни цели “, разясни депутатът.

Ивайло Мирчев се разгласи срещу въвеждането на таван на горивата, какъвто съществува в други европейски страни..

„ Мярката от 25 стотинки не е задоволителна, това е несъмнено. Но таван на цената на горивата не е вярно решение, тъй като някой би трябвало да даде парите и в случай че ще излязат от бюджета, не е заслужено. Има риск за банкрутиране на дребните бензиностанции, Министерският съвет би трябвало да откри решение ”, сподели той.

Ивайло Мирчев още веднъж изрази вяра тематиката за краткотрайната анкетна комисия за активността на “Лукойл ” да влезе в Народното събрание, с цел да се откри за какво през последните години компанията не е плащала налози.

“От “Демократична България ” ще продължим да държим на това и нямаме изключително пояснение за какво не се случва. Това, което би трябвало да създадем, е да не изтичат парите към “Литаско ” и към Русия ”, разяснява той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР