Кой ще отговаря, ако някоя от сградите, обявени спешно“ за

...
Кой ще отговаря, ако някоя от сградите, обявени спешно“ за
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив: Кой ще отговаря, ако някоя от сградите, обявени „спешно“ за паметник на културата, падне?

" Кой ще дава отговор, в случай че някоя от постройките, оповестени „ незабавно “ за монумент на културата, падне? " Това попита през днешния ден кметът на Пловдив Здравко Димитров, след свадите за събарянето на няколко от старите здания на някогашните тютюневи хранилища в града, поради което дойде през вчерашния ден и министъра на културата Велислав Минеков.

„ Това е проблем от доста години, има голям брой писма на притежатели, които желаят да се обясни статута на постройките им, и те отлежават в Министерството на културата и НИНКН. Това са планове за 5 милиарда лв.. Ако не могат да се оправят, да наемат още хора в администрацията им “. Това разяснява още кметът на Пловдив.

Според него би трябвало да има ясна идея и правила, които да се следват, с цел да не се стига до ескалация на напрежението. Той добави, че Община Пловдив следва законовите разпореждания и не се тормози от инспекции.

Пламена Андонова, специалист в дирекция " Устройство на територията " разгласи, че до този миг липсват режими за работа в Тютюневия град, които се бавят от Министерството на културата.

Междувременно Окръжна прокуратура – Пловдив се самосезира по изявления в медиите и разпореди инспекция по реда на надзора за правда във връзка събарянето на тютюнев склад на бул. „ Христо Ботев “ в Пловдив.

Дадени са инструкции за приобщаване на всички документи с оглед определяне на правомерността или неправомерността на дейности на администрацията и притежателя по събарянето на някогашния тютюнев склад.

Проверката е предоставена на отдел „ Икономическа полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив. Срокът за приключването е едномесечен.

Чуйте още по проблема от кмета Здравко Димитров и Пламена Андонова, специалист в дирекция " Устройство на територията " към Община Пловдив.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР