Кой ще играе в Европа? Докато част от българските тимове

...
Кой ще играе в Европа? Докато част от българските тимове
Коментари Харесай

"Левски" и "Етър" отговарят на въпроса "Кой ще играе в Европа?"

Кой ще играе в Европа? Докато част от българските отбори към този момент редят стратегиите си за лятна подготовка, с цел да преборят съперниците от чужбина, два тима тръпнат в очакване на последния мач от сезона.

Таз вечер (28 май) на стадион " Георги Аспарухов " третият в крайното класиране на Първа професионална лига - " Левски ", ще е хазаин на седмия " Етър " Велико Търново, а залогът е присъединяване в квалификациите на втория по мощ шампионат на Стария континент - Лига Европа.

Снимка: Lap.bg

" Сините " несъмнено са любимец. За тях това е трето следващо присъединяване в подобен мач. Целта им е победа, по опция не толкоз трагична като преди две години, когато надделяха " Верея " след дузпи.

През сезона домакините минаха през всевъзможни върхове и спадове, както и промени освен на аварийна пейка, само че и в управлението. Новите притежатели на клуба обявиха, че имат предпочитание да стабилизират тима, а присъединяване в евротурнирите е добре пристигнало.

Снимка: Lap.bg

" Левски " ще има нов треньор от новия сезон. Бившият народен селекционер Петър Хубчев ще би трябвало да гради тактиката си за идната акция точно въз основата на този мач. Той пък ще е финален за сегашния треньор Георги Тодоров, който още от началото съобщи, че не желае да се обвързва дълготрайно с позицията.

" Етър " не е играл в европейските клубни шампионати от сезон 1991/1992. Тогава тимът става първенец на България, само че отпада в първия кръг на Купата на европейските първенци (предшественик на Шампионската лига) след загуба от " Кайзерслаутерн ".

Снимка: Lap.bg

За търновци мачът ще е прочувствен, защото ще е последният под управлението на Красимир Балъков. Той ще заеме овакантения пост на народен селекционер, а какво по-добро прощаване от това да обезпечи на родния си клуб присъединяване в Европа.

Интересен факт е, че като футболист Балъков игра за последно за " Етър " точно против " Левски " през 1990 година, а по-късно стартира популярната му кариера в Европа.

" Сините " няма право на неточност, изключително вкъщи и пред взискателната аудитория. Гостите няма какво да губят и това ще ги кара да играят освободено.

Кой ще играе в Европа? Отговорът по-късно през днешния ден!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР