Кой ще е първият политик в историята на ГЕРБ, различен

...
Кой ще е първият политик в историята на ГЕРБ, различен
Коментари Харесай

Даниел Митов или не? ГЕРБ тества варианти за премиер различни от Борисов

Кой ще е първият политик в историята на ГЕРБ, друг от Бойко Борисов, който партия ще излъчи за министър председател? Този въпрос изскочи в последните дни, откакто ГЕРБ обявиха, че ще предложат ново държавно управление без Борисов, а самият той удостовери това в сряда. Същия ден плъзнаха клюки, че избраникът е Даниел Митов, някогашен външен министър от Реформаторския блок, който на тези избори стана народен представител от ГЕРБ и член на партията.

От ГЕРБ не отхвърлят, само че и не удостоверяват публично кандидатурата на Митов. В отговор на въпрос на Mediapool от там обявиха, че се разискват разнообразни разновидности. Даниял Митов също отхвърля да отхвърли или удостовери появилата се информация. По-рано в сряда министър председателят Бойко Борисов сподели, гласоподавателите на ГЕРБ го желаят за министър председател, а и нямало по-опитен от него, само че той щял да предложи различен претендент.

" Аз ще предложа различен министър-председател с доста ясна европейска, натовска ориентировка . Ще ви кажа, когато ни бъде даден мандат ", Борисов, който в сряда наруши традицията си от последните месеци и реши да приказва пред кореспонденти. В отговор на въпрос той отхвърли, че ГЕРБ ще издигне за министър-председател Томислав Дончев.

Номинацията ще е ясна напълно скоро, защото първото съвещание на новоизбрания парламент е на 15 април. След това президентът ще връчи мандат за сформиране на държавно управление на най-голямата политическа мощ и точно излъченият от ГЕРБ кандидат-премиер би трябвало да получи мандата и да предложи държавно управление. По думите на вицепремиера Дончев от понеделник, в оферти кабинет ще има и смяна, и последователност.

Проблемът на победилата на изборите партия обаче е този, че всички останали пет политически сили я считат за токсична и не желаят нито да вземат участие в неин кабинет, нито да го поддържат. Нещо повече, " ИТН " на Слави Трифонов, " Демократична България ", " Изправи се! Мутри вън! " даже са си сложили за цел да изкоренят управническия модел " Борисов ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР