Кой от нас не обича да си похапва здраво, особено

...
Кой от нас не обича да си похапва здраво, особено
Коментари Харесай

Не изхвърляйте боклуци в корема!

Кой от нас не обича да си похапва крепко, изключително в зимния сезон и изключително по празници... само че на някои от нас не са им нужни празници, с цел да се хранят повече от нужното и с неприятни комбинации от храни, нали по този начин?

Едва ли ще ви изненадаме, в случай че опишем един ваш ден, който стартира с кафе и цигара, продължава с доста нерви и стрес, някоя баница на крайник – или парче пица, и препуска в този тип до вечерта, когато сядате у дома, пуфтейки, и изяждате каквото видите в хладилника.

Едни картофи стартират да се прескачат с пържени кюфтета, филии самун потъват, полети щедро с бира или за какво не бутилка вино, и засищането като че ли в никакъв случай не идва... Вместо него обаче идва нещо по-гадно, мъчително и неприятно на тип – подутият стомах.

 ястие Thinkstock

Да, това стърчащо нещо в средата на тялото ни, което загатва, че може би преди малко незабелязано сме глътнали малко теле и то в този момент се пробва да се намести вътре, причинявайки ни метеоризъм, запек и всевъзможни други храносмилателни неразположения.

Стомашните несгоди са несъмнено едни от най-разпространените премеждия в днешно време – първо, тъй като храната към този момент е в обилие и безусловно от всеки ъгъл човек може да се натъпче с нещо, опаковано в шушкащо пликче, освен това – без да е гладен. И второ – тъй като по този начин наречените ни „ хранителни привички “ са се трансформирали в съревнование по препитание и погазване с какви ли не артикули, някои то тях – с нулева хранителна стойност.

И цялата тази вакханалия, развихряща се в часовете след 19, несъмнено, е щедро посолена, напиперена, поливана със сосове, кетчупи и гарнирана с полуфабрикати до цялостна неразбираемост на храната изпод.

 ястие Thinkstock

Нищо чудно, че по-късно цяла нощ се въртим поради болки, газове, рефлукс и какво ли още не – та този корем, горкият, наподобява на бъчва, в която всеки е хвърлял каквото му падне... по какъв начин чакаме да работи безпроблемно??

Е, може би е време да сложите завършек на този смут и цялото страдалчество да остане в предишното. Това е в действителност леснопостижимо, само че ще изисква неизменност и отговорност от ваша страна.

Ето какво да предприемете, в случай че ви е омръзнало да се носите като един издут дирижабъл из живота и да се вайкате какъв брой ви е тежко и обратно всичко.

Първо. Започнете да закусвате. Знаем, че доста хора сякаш не могат да закусват, само че това в действителност е табиет. Просто се пробвайте – сварете си едно яйце, намажете си пълнозърнеста филийка самун с масло, изяжте купичка кисело мляко... и едвам тогава пийте кафе.

Яденето основно вечер, освен това в големи количества и в невероятни комбинации от храни, натоварва храносмилателната система доста – надалеч по-лесно ще е да се храните 3 пъти на ден, на по-малки порци.

Ако стомахът и червата ви са доста задръстени от преяждане с нездравословни храни, включете квасено кисело мляко в менюто си в по-големи количества.

 ястие Thinkstock

Полезните бактерии в него ще оказват помощ на храносмилането. При отичане на стомаха поради предменструален синдром, яжте храни, богати на витамин B6 (ядки, риба звук, пуешко и пилешко месо), витамин E (повечето ядки, спанак, тиква) и магнезий (тъмни листни зеленчуци, боб, риба).

Второ. Пийте вода. Водата е в действителност недооценяван участник в менюто ни. Единственото предписание, което би трябвало да спазвате, е да не пиете вода дружно с храната, тъй като по този начин ензимите не могат да си свършат работата с разграждането на постъпващите субстанции. Но през останалото време водата би трябвало да е ваш сателит през целия ден. Водете се от това, че ви би трябвало най-малко 35 мл вода на кг тегло на ден.

Трето. Кажете довиждане на тестото. Поне за известно време, не страдайте толкоз! Всички баници, бургери, кифли, кроасани спомагат за подуването на корема и за образуването на газове. Вместо тях изберете храни, в които има повече фибри, които подтикват метаболизма и въздействат добре на стомаха.

 ястие Thinkstock

Таханът да вземем за пример е доста удачна и благотворна за раздразнения корем храна – пробвайте да хапвате по една лъжичка сусамов тахан заран, преди закуска.

Ако сте фенове на естествените средства за лекуване, обърнете се към билките. В билковите аптеки ще ви оказват помощ със съвет какви чайове да си извършите и какъв брой време да ги приемате. Ако обаче нямате време за такива неща, можете да се възползвате от артикул, който съчетава в себе си няколко билки, улесняващ храносмилането.

Това е немската горчивка Гастритол, в която са комбинирани патешки очиболец, сладник, горчив пелин, пресечка и пищялка, борещи се с подуването на корема, метеоризъм, мъчителни стомашни конвулсии, киселини, гадене и други

Гастритол усъвършенства храносмилателните процеси и форсира метаболизма. Така че, в случай че имате за цел и да свалите някое и друго кило (което сте качили с този ужасяващ хранителен режим, който практикувате) – горчивката ще ви помогне и за това, защото спомага за обмяната на веществата и понижава неудържимия апетит за сладко. Капките се разтварят в чаша вода и се пият 15 минути преди хранене - по 10 капки 3 пъти дневно през първата седмица, през втората – по 20 капки 3 пъти на ден, след което по 30 капки 3 пъти на ден (за интервал от 1-2 месеца поне).

Още по-добре ще извършите, в случай че към нея добавите и композиция от Шуслерова сол №10 натриев сулфат и сол №7 магнезиев сулфат (по 5 таблетки от всяка заран и вечер). Сол №10 има меко диуретично деяние, подтиква жлъчната и панкреасна секреция и е с доста добър резултат при киселини, запек и отичане на корема. А Шуслерова сол №7 е скъпа със свойството си да облекчава конвулсии и болки в стомашно-чревния тракт.

Комбинацията от двете ще укрепи фронта, както се споделя, и ще ви разреши да водите дълготрайна битка, или най-малкото – до реализиране на приемлив резултат. А един път постигнали го – задръжте го и не се връщайте за нищо на света към сегашните си привички.

Защото истината е, че в случай че в този момент проблемите от неприятните хранителни привички са единствено стомашни, след време те ще станат общофизически. Тялото е единна система и когато една част от нея стартира да страда неизбежно това се отразява и на останалите.

Не го допускайте, а почвайте да действате още в този момент!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР