Кой носи отговорност, ако пострадаме, спазвайки фалшиви препоръки за лечение

...
Кой носи отговорност, ако пострадаме, спазвайки фалшиви препоръки за лечение
Коментари Харесай

Кой носи отговорност, ако пострадаме, спазвайки фалшиви препоръки за лечение на Covid-19?

Кой носи отговорност, в случай че пострадаме, спазвайки подправени рекомендации за лекуване на Covid-19?

Темата разяснява в “Нашият ден “ адв. Мария Шаркова:

“Този феномен съществуваше и преди епидемията от Covid-19, най-много подбуден от обстоятелството, че здравната ни система с всичките си недъзи основава изискване за съмнение сред доктор и пациент, което става причина хората да се уповават на разнообразни тайни теории и различни рекомендации.

Това се случва доста постоянно и когато човек получи тежка диагноза, от време на време избира да откри по-лесния метод, който доста постоянно се оказва безполезен.

Проблемът е в наклонността за повишаване на сходни рекомендации и информации от началото на епидемията.

Това, което ме тормози, е не толкоз тайните подправени вести, за които към този момент има доста уеб сайтове и организации, " помагащи " на хората да схванат действителността, а случаите, в които лекари или други медицински лица предлагат лекувания, които не са основани на медицината, учредена на доказателства. “

Отговорността
“Лицето, което приписва лекуване, несъответстващо на одобрените от науката и практиката способи, може да носи гражданска отговорност, да възникне в негова тежест задължението да обезщети потърпевшия или неговите наследници, в случай че е умрял.
Освен това се носи административно наказателна отговорност в случаите, когато се предлагат лекарствени артикули.

Често се популяризират хранителни добавки, като им се приписва профилактична или лечебна функционалност, което не е позволено от закона и предстои на глоба.
Често се твърди също, че дадена хранителна добавка е минала клинично изпитване, нещо, което няма по какъв начин да се е случило, по простата причина, че клиничните изпитвания се реализират единствено във връзка с лекарствени артикули и медицински произведения.

Тук към този момент и Изпълнителната организация по медикаментите и районните здравни инспекции би трябвало да се намесват, само че виждаме една забележителна бездейност, която още повече подтиква сходно говорене и от немедицински лица, само че и от експерти.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР