Кой не обича да има запас от поне няколко буркана

...
Кой не обича да има запас от поне няколко буркана
Коментари Харесай

Как се правят печени люти чушки в буркани – рецептата, която всяка баба знае

Кой не обича да има ресурс от най-малко няколко буркана печени люти чушки, които да сервира на трапезата си всякога, когато желае оптимално да се наслаждения на храната. Този маринован зарзават освен възбужда апетита и подправя по превъзходен метод всяка манджа, само че и има антибактериални свойства, от които не трябва да се лишаваме най-много през зимния сезон.

Обикновено приготвянето на зимнината не лишава кой знае какъв брой време, а по-късно ще си имаме дузина бурканчета за цялата зима.
Как се подготвят най-вкусните печени люти чушки в буркани?
Имаме удоволствието да споделим с вас рецепта, която е изнамерена из пожълтелите листи на бабиния бележник. Всяка една бабичка от село знае наизуст точните пропорции и вероятно в никакъв случай няма да ги не помни. Истината е, че тези пикантни чушлета са толкоз вкусни, че даже съумяват да задоволят вкусовите желания на най-капризните кулинари или ценители на храната.

Ще ви издадем точните пропорции за едно малко бурканче. Вие сами ще прецените какво количество да приготвите за зимата и съгласно това ще увеличите дозата неколкократно.

Отново вие решавате от къде да си набавите парливите зеленчуци. Можете да ги откъснете от бабината градина, в случай че имате тази опция или да си ги купите от пазара. Разбира се, по-добрата опция е да си набавите чушки, които са отглеждани по природосъобразен метод и са лишени от всевъзможни пестициди и други нездравословни съставки.
Какви артикули ще са ви нужни за изработката на едно малко бурканче с чушлета:
• чушки - 1 шепа;

• сол - 1 ч.л.;

• захар - 1 и 1/2 ч.л.;

• оцет - пълним до 1/2 буркан;

• магданоз - няколко стръка, благопожелание.
Как се подготвя тази зимнина?
Най-напред е значимо да почистим чушлетата като ги измием под течаща вода. Старателно отмиваме замърсителите от повърхността и по-късно прекосяваме към подрязването на самите дръжки. Тук е моментът да вмъкнем, че няма никакво значение какъв вид зеленчуци ще ползвате. Сами решавате дали да са доста пикантни, междинна язвителност или със напълно лек пикантен привкус.

Предварително е нужно да сме подготвили бурканите. За да не се чудите прекомерно дълго, ще ви ориентираме, че за един буркан са нужни почти към шепа чушлета. Съветваме ви да заложите на по-малките бурканчета, защото те са по-практични. Дори най-заклетите фенове на лютото не могат да изядат огромен буркан на едно хранене. А няма смисъл зимнината да отлежава в хладилника дълго време, тъй като по този начин ще загуби част от вкусовите си качества.

Друго значимо, обвързвано с изработката на зимнината, е подготовката на самите чушлета. Когато ги измиете, наложително ги подсушете с хавлиена забрадка. Уверете се, че капачките не превъртат, тъй като по този начин рискувате да се окажете с няколко буркана бомбаж.
 Лютиви чушки в буркани – изпитана рецепта, която всяка стопанка би трябвало да опитва Лютиви чушки в буркани – изпитана рецепта, която всяка стопанка би трябвало да опитва
Кой не обича лютиви чушки в буркани? Тази разядка е способна да овкуси още повече ястията, които похапваме. Освен това са не по-малко п...

Всяко едно бурканче изпълваме с чушки, изсипваме 1 лъжица сол, 1 и ½ лъжица захар, нарязан на ситно магданоз.

Пълним с оцет доникъде на бурканчето и най-после доливаме с вода. Завъртете доста добре капачките, тъй че да не превъртят. За предпочитане е откакто извършите това, да разклатите бурканите, тъй че всички съставки да могат да се смесят доста добре.
Кога чушлетата са подготвени за консумация?
Печените люти чушки в буркани се разклащат по един път в продължение на няколко дни. Задължително се съхраняват на ветровито място, до което няма достъп директната слънчева светлина.

Около месец по-късно наличието в бурканчетата е готово за консумация. Не се тормозете, в случай че първоначално забележите, че маринатата стартира да става мътна. След дълготрайно разлюляване тя ще се избистри.

Това са едни от най-вкусните печени люти чушки в буркани, които всеки би трябвало да си подготви за зимата!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР