Кой ли пък не се е бъркал в нашите вътрешни

...
Кой ли пък не се е бъркал в нашите вътрешни
Коментари Харесай

Помните ли посланикиа, сдружил се с чалгаджийки?

Кой ли пък не се е бъркал в нашите вътрешни каузи, Джеймс Уорлик се заричаше да промени конституцията ни

Митрофанова би трябвало да бъде изгонена ", настояват клубната евроатлантичка Елена Поптодорова и някогашният боен министър Велизар Шаламанов.

Проф. Тодор Тагарев, който не можа да стане боен министър, добави: „ Митрофанова се държи с нас като с крепостни селяни ". Зад тях се навървиха още редица някогашни и сегашни министри и депутати.

За какви непростими грехове е жигосана като зложелател Н. Пр. Елеонора Митрофанова, дипломат на Руската федерация у нас?

Тя е споделила, че България следва антируски курс. Съединени американски щати стоят зад изгонването на съветски дипломати, отказването от съветски газ е неточност. С това е желала да разедини българското общество и да всее ужас и боязън.

Така госпожа Митрофанова се е намесила жестоко във вътрешните работи на суверенната и самостоятелна страна България и министър председателят Кирил Петков незабавно извика „ за консултация " посланика ни в Москва като наказателна мярка. Даже предложи на съветското държавно управление да направи същото, което пък е интервенция във вътрешните работи на Русия.

Но да забележим какъв брой и кои от посланиците и политиците на Съединени американски щати и Европа са се намесвали във вътрешните работи на България и дори са налагали свои отзиви и решения . Да напомним, че имаше един американски дипломат Джеймс Уорлик, който при назначението му даде обещание, че ще работи за смяна на Конституцията ни.

Той не можа да промени Конституцията, само че се сдружи с плеймейтки и чалгаджийки. Прибраха си го в Съединени американски щати небрежно и никой не счете неговото държание за интервенция във вътрешните работи на България.

Имаше един френски дипломат - Ксавие дьо Кабан, който обществено назова български съдии „ гнили ябълки " , тъй като отрязаха френски компании при обжалване на бизнес покупко-продажби. Нарочените съдии се пробваха да се защитят, само че останаха без необятна поддръжка от обществото, френският посланик си разреши още да разяснява ръководството на страната, да жигосва комунистическото минало,да се възмущава, че България мъчно се трансформира.

Това по-малко неоправдателно ли е от изявленията на госпожа Митрофанова?

По време на държавното управление на доцент Пламен Орешарски съвсем всички европейски посланици се включиха безочливо в протестните шествия против държавното управление, дори скандираха „ Оставка ".

Европа не можела да остане безучастна към вълненията на българския народ. Но Европа остана безучастна към нарушаването на нашия суверенитет. А в действителност това бяха митинги на последователите на ГЕРБ, които тогава останаха отвън държавното управление. Това значи, че европосланиците са се намесили в интерес на една партия.

По същото време пристигнаха и трима второразредни американски сенатори, които принудиха премиера Орешарски обществено да се откаже от градежа на газовия „ Южен поток ". Поведението на американските сенатори е срамно и вероломно, тъй като те брутално постановиха на нашето държавно управление да се откаже от своето решение в интерес на Съединени американски щати.

Не е за забравяне и американският дипломат Байърли с неговата точна характерност на Борисов, че само че е „ наш " кучи наследник. А за какво някогашният министър на вътрешните работи Цв. Цветанов ходеше всяка година в Съединени американски щати? Естествено, за указания. В Съединени американски щати и в Брюксел ходеха за указания и Б. Борисов, и Росен Плевнелиев, и Иван Гешев, и...

Нали Борисов споделяше: „ Каквото кажат началниците в Брюксел, това ще вършим ". Къде е самостоятелното ръководство на нашата страна? Един турски министър се скара на президента Росен Плевнелиев, че у нас се подменят турските географски названия.

Плевнелиев гузно мълчеше, а Бойко Борисов подреди да се спре преименуването.

А белким в този момент госпожа Херо Мустафа не се меси в нашите вътрешни каузи?

Колко министри от постоянни и служебни държавни управления се извървяха при нея на реверанс и се връщаха с упътвания за деяние. Б. Борисов я разноски с джипа си по градежа на „ Балкански поток ", награби я пред камерите и я на-целува, което си беше чист дипломатически скандал. Но тъй като Борисов беше „ наш кучи наследник ", му се размина.

Г-жа Мустафа обществено одобряваше прогонването на съветски дипломати по „ съмнение " в шпионаж. Всъщност, това беше интервенция в независимостта на страната.

По време на социализма не е имало такива шумни и оскърбителен акции за прогонване на дипломати на непознати страни, въпреки че посолствата на Съединени американски щати и на европейските страни гъмжаха от разузнавачи.

Защото имаше избрани правила на дипломатическите връзки сред страните, които се съблюдаваха и не гонеха по съмнение. В България идваха на посещаване ръководители на ред европейски страни, а президентът на франция франсоа Митеран уреди закуска и се срещна с дисидентии в София. Българският министър на външните работи Иван Башев беше персонален другар на френския външен министър Куве дьо Мюрвил и двамата взаимно си гостуваха.

А в този момент какво става? Ни правила се съблюдават, нито им трябват аргументи. Всяка страна от Европейски Съюз, която желае да се докара на Съединени американски щати, прогонва съветски шпиони без доказателства!

Полша едновременно прогони 45 съветски дипломати. Това постоянно го вършат съвсем всички страни от Европейски Съюз и Съединени американски щати. Защото е най-лесното, къде по-трудно е да се водят договаряния.

Източник: в. Минаха години

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР