Кой казва, че трябва да сте спец в кухнята щом

...
Кой казва, че трябва да сте спец в кухнята щом
Коментари Харесай

Шест професии за хора, които обичат храна, но не искат да готвят

Кой споделя, че би трябвало да сте познавач в кухнята щом обичате храната? Не е наложително да сте затворен в кухнята по през целия ден - може да избирате измежду голям брой специалности, свързани с храна - да я дегустирате, да я обсъждате, да я изучавате и така нататък

Ето някои специалности, за които може и да не сте се замисляли до в този момент, а те да се окажат идеалните за вас:

 бира

1. Пивовар

Не се изисква авансово обучение и специфични квалификации. Всичко се учи от момента, в който започнете. Бъдете готови обаче, че тук обаче не става въпрос за това какъв е " опита " ви с бирата. Ще би трябвало да работите по точни формули, да отговаряте за поддръжката и почистването на цялото съоръжение обвързано с процеса на варене на бирата.

 месар

2. Месар

Професията е напълно обвързана със умелост и точна преценка. Трябва да умеете да преценявате кое месо и къде тъкмо да отрежете, тъй че клиента да остане удовлетворен.

 бариста

3. Барист

Ароматът на прясно и преди малко изпечено кафе е обичан на доста хора. Ако и вие сте измежду тях евентуално би трябвало да потърсите работа като барист. Има разнообразни курсове, започващи от основите, минаващи през фен, експерт, та чак до маестро. При състояние, че сте решили да се опитате в това занятие ще е хубаво да изкарате подобен курс с цел да изучите всички секрети за ароматната напитка.

4. Кулинарен фотограф

Въпреки че технологиите са относително напреднали и в днешно време съвсем всеки може да направи прилични кулинарни фотоси, за човек, които е решил съществено да се занимава единствено и само с това също има място под слънцето. Важното е да сте изобретателен и да умеете да боравите добре със светлината, стилизирането и слагането на храната по подобен метод, че да накарате хората да усетят посредством фотографията усета, аромата и сочността на дадените артикули.

 кулинарен публицист

5. Кулинарен публицист

В взаимозависимост от това на какво място работите и за каква аудитория пишете, вие ще се нуждаете, както от разнообразни знания за храната като цяло, по този начин и за обстоятелства и събития от историята, които ще дадат на читателите ви доста по-разширени знания по тематиката. Диплома по публицистика също ще ви е от огромна изгода.

 сомелиер

6. Сомелиер

Ако обичате да пийвате вино и смятате, че това е подобаваща за вас специалност - то вие съществено сте се объркали. Добрият сомелиер освен, че не пие, а само дегустира виното, само че е толкоз добре подготвен и квалифициран, че може да споделя разнообразни обстоятелства и препоръки по отношение на другите реколти според от годината на произвеждане и произхода на виното.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР