Кой какво иска? Предстои днес да се проведат разговори и

...
Кой какво иска? Предстои днес да се проведат разговори и
Коментари Харесай

Партиите единодушни: Искат пълна проверка на МВР и промени в закона

Кой какво желае?

Предстои през днешния ден да се проведат диалози и в секторите “Екология”, “Регионално развитие” и “Култура”.

Българска социалистическа партия упорства за проверка в цялото министерство - всички структури, звена, брой чиновници, дублиращи звена. На масата е и предложение за промени в закона за Министерство на вътрешните работи на база направения разбор. Левицата изиска “край на политическото инженерство” в кариерното израстване, с цел да се възвърне доверието към българската полиция, ерозирало през последните 12 година

От " ИТН " са " за " промени в целия пакет закони, които обгръщат сигурността. От партията на Слави Трифонов са " за " изваждане на пожарната и гражданска сигурност от Министерство на вътрешните работи и основаване на ново Министерство на бедствията и повредите. Фокус бе подложен и върху икономическите закононарушения, прането на пари и работата на ДАНС. Поискаха по-добра съгласуваност сред полиция, Национална агенция за приходите и ДАНС.

“Демократична България” изиска да се отнеме правото на прокуратурата да подслушва и да следи жители и да се ограничи кръгът от органи, които имат право да декларират искане за използване на СРС. Трябва да има надзор и предварителна защита на службите и периодически чувания на водещи специалисти и ръководители на тези служби в парламентарните комисии, считат от обединяването.

“Продължаваме промяната” също желаеха нови закони и по-добра подготовка на чиновниците - да се одобри Закон за публичния ред и Закон за оперативно-издирвателната активност. Едно от предложенията е икономическа полиция да стане същинска данъчна полиция и може да премине към данъчните.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР