Кой, как и срещу колко урежда развитие на дела и

...
Кой, как и срещу колко урежда развитие на дела и
Коментари Харесай

Говорим си с Господ: разследване показа как се урежда освобождаване от специализирания съд

Кой, по какъв начин и против какъв брой урежда развиване на каузи и освобождение от арест в профилирания съд. Част от тези въпроси намират отговори в следствие на "Антикорупционния фонд " - "Списък за бързо реагиране: Историята на Веселин Денков ", чийто първи епизод беше пуснат през днешния ден - 11 юни и оповестен в Дневник.бг.

В него се демонстрират записи на диалози, които Ивайла Бакалова - дамата, която живее с Денков на фамилни начала, е направила с юристи и консултанти, до момента в който мъжът й е бил в ареста след задържането му през септември 2020 година. В тях се разясняват суми, които са нужни, с цел да бъде пуснат Денков. Посредниците отхвърлят детайлности по какъв начин това ще стане, споделят, че си приказват единствено с Господ, изясняват й, че тя няма потребност да знае, а за нея е значимо, че ще има резултат. Обсъжданата сума е не по-малко от 100 000 евро, а срокът към месец.



Денков прекара по обвиняване за присъединяване в незаконна група за рекет и изнудване, а предишния петък (4 юни) беше освободен под домакински арест. Това се случи часове, откакто "Антикорупционния фонд " излъчи филмов откъс за следствието си. Автор е журналистът Николай Стайков, а записите по информация на фонда са направени през април 2021 година (Какво сподели Веселин Денков, откакто беше освободен под домакински арест - )

"В изнесените във кино лентата записи има материал за съществено следствие на корупционни въздействия и практики в правосъдната система, " разяснява Андрей Янкулов, някогашен прокурор и старши юридически специалист към "Антикорупционния фонд ", представен в прессъобщението на организацията и показан като съветник на следствието.

"Идеята на срещата ми с тези хора не беше договоряването на сума, с цел да бъде освободен човек, а да покажем по какъв начин работи тази система и за какво това не трябва да се случва на никой различен. Надявам се да дадем кураж на рекетираните и изнудвани по този метод да видят, че това би трябвало да спре. Корупцията не е едностранен акт, нужни са две страни и в случай че едната страна отхвърля да го прави, няма по какъв начин да се случи ", разяснява пред АКФ Ивайла Бакалова, която е известна като "Мис България-Вселена 2001 ".

Какво демонстрира следствието

Видеото, излъчено от АКФ демонстрира скрито записани срещи на Бакалова с медиатори, които да й оказват помощ за освобождението на приятеля й Денков. Едната е с посредничеството на различен обвинени с настоящо дело в профилирания съд, който наскоро е бил освободен под домакински арест. Неговото име е непокътнато в анонимност.

Единият от хората в записа е юрист Емил Писков , някогашен чиновник на Главна дирекция за битка с проведената престъпност и на Държавната организация за национална сигурност. Той живее в заявено общуване със арбитър Маргарита Немска от Административен съд - София град, която е някогашен заместник-градски прокурор на София.

© Скрийншот
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР