Кой ги предлага тези неща? Пише МВР в един вестник,

...
Кой ги предлага тези неща? Пише МВР в един вестник,
Коментари Харесай

Бивш шеф на КАТ разкритикува нови идеи за скоростта и катастрофите

Кой ги предлага тези неща? Пише Министерство на вътрешните работи " в един вестник ", след това новините и малките екрани почват да цитират, по-късно Министерство на вътрешните работи публично споделя в различен вестник, че не предлага такива неща. Абсолютно невероятно е да бъдат предлагани такива нелепости, познавам индивида от Министерство на вътрешните работи в работната група за Закона за придвижване по пътищата и той не е подобен. Това съобщи някогашният началник на КАТ и сегашен ръководител на Института за пътна сигурност Богдан Милчев.
Първо – скоростта, от 90 на 80 км/ч да се понижи по всички пътища. Пътищата, по които се движим с 90 км./ч, са проектирани да може да се движиш с 30 км/ч по-бързо, само че поради сигурността скоростта е свалена. Ако фактически има желание за събаряне на скорост, това значи самопризнание за провалена рехабилитация на пътищата ни, провалени поправки, счита Милчев.
Що се касае до това да караме с 30 км/ч в градовете, това не е нищо ново. Стопанинът на пътя би трябвало да взема решение, само че и там има големи дефицити от експертиза, съобщи Милчев. Той дефинира и като подправена вест информацията, че ще се лишават шофьорски книжки при произшествия на завой (информацията е, че при такава злополука ти се взема книжката и я получаваш чак след проверовъчен изпит) и уточни, че на последното си постоянно съвещание държавното управление приело тактика за „ нула жертви на пътя”. Тези хора четат ли какво им се предлага или просто гласоподават като селски кметове, попита Милчев. Той даде различен образец – на министъра на образованието му се вменявало дружно с транспортния министър да промени за 2 месеца стратегиите за образование по шофиране в учебно заведение. Вие знаете ли, че от 2002 година няма и един специалист в МОН по тематиката, сподели Милчев пред Българска национална телевизия.
Дебатът сега е кой ще харчи 60 млн. лв. в Пътния фонд, не друго, уверен е Милчев.
Другите оповестени оферти през предходната седмица са оптималната санкция да е постанова при 40 км/ч повече от позволената скорост, а не 50 км/ч, както и наложителното кормуване да е 50 часа, а не 31. Тези оферти са част от работата по делене на Закона за придвижване по пътищата в три елементи - първата от тях ще визира самото придвижване, втората – водачите, а третата – транспортните средства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР