Кой е той? Човек - магия или писател с опит,

...
Кой е той? Човек - магия или писател с опит,
Коментари Харесай

Постарай се да живееш! Спомените са за възрастните. - незабравими цитати от книгите на Паулу Коелю

Кой е той? Човек - магия или публицист с опит, който не идва от нашето измерение.

Пише сякаш книги, които са считани за елементарно четиво за леки дами, а в действителност какъв брой истина споделя сред редовете.

Паулу Коелю!

Роден е на 24 август 1947 година в Рио де Жанейро в фамилията на Алисия Коелю, ревностна католичка, и Педру Коелю, бележит инженер. Посещава локално учебно заведение, където развива обич към поезията и писането. Родителите му не утвърждават влеченията на сина си и той последователно се отдалечава от тях, развивайки непокорен дух. Родителите му възприемат неправилно непостоянното държание на сина си и на три пъти го изпращат в клиника за душевно заболели, където той претърпява разнообразни лечения, в това число електрошокова.
 Пребори бръчките и изтощената кожа с NIVEA Q10plusC! Edna предлага Пребори бръчките и изтощената кожа с NIVEA Q10plusC!
Посещава учебно заведение по право в Рио де Жанейро, само че го напуща през 1970 година Започва да се движи в средите на хипита и свободомислещи хора и написа публикации, проповядващи независимост. През 1972 година се захваща с писане на текстове на песни, които му носят положителни облаги.

Година по-късно се среща със остарялата си позната Кристина, за която по-късно се оженва, и двамата стартират да пътешестват из Европа. Там той се връща към католическата религия и през 1986 година Коелю извървява Пътя на Сантяго, древен маршрут сред Франция и Испания, дълъг почти 800 km. По него поклонници стигат до испанския град Сантяго де Компостела, където се съхраняват мощите на св. деятел Яков Зеведеев, който на испански се назовава Сантяго и е настойник на Испания. След това събитие той намира сили да напише първата си книга – „ Дневникът на един маг “ („ O Diário de um Mago “), където разказва претърпяното.

През 1988 година Паулу Коелю издава „ Алхимикът “, която има нечуван за бразилски публицист триумф и 14 години по-късно е оповестена за най-продаваната книга, написана на португалски език, за всички времена.

През идващите години Паулу Коелю продава над 50 милиона копия от книгите си, преведени на 56 езика, в 150 страни. Получава голям брой литературни награди, в това число влиятелната International IMPAC Dublin Literary Award за „ Вероника взема решение да почине “.

Коелю е най-продаваният задграничен публицист в България при започване на 21-ви век.

Днес писателят живее с жена си Кристина в Рио де Жанейро.

Днес желаеме да ви предоставим всички цитати от негови книги, които допряха сърцата и душите ни.

Ще ги намерите в нашата изложба ТУК.

Към галерията >>>

Ще споделим с вас един фрагмент от "Алхимикът ", една приказка в приказката.

Изводите... оставяме на вас самите.

"Алхимикът взе една книга, която някой от кервана бе донесъл. Томчето беше без корица, само че съумя да открие името на създателя: Оскар Уайлд. Докато прелистваше страниците, попадна на една история за Нарцис.

Алхимикът знаеше легендата за Нарцис - прекрасен юноша, който всеки ден ходел да съзерцава личната си хубост в едно езеро. Бил толкоз запленен от самия себе си, че един път паднал в езерото и се удавил. Край мястото, където паднал, поникнало цвете, което нарекли нарцис.

Но не по този метод приключва историята на Оскар Уайлд.

Там се споделя, че когато Нарцис починал, пристигнали ореадите, горски божества, и видели, че сладководното езеро се е трансформирало в дамаджана, цялостна със солени сълзи.

- Защо плачеш? - попитали ореадите.
-Плача за Нарцис - отвърнало езерото.
-О, не се учудваме, че плачеш за Нарцис - траяли те.
- В края на краищата всички ние тичахме след него из гората, а само ти имаше опцията да съзерцаваш от близко хубостта му.
- Нима Нарцис беше хубав? - попитало езерото.

- Та кой различен би могъл да знае това по-добре от теб? – дали отговор сюрпризирани ореадите. – Нали от твоя бряг той всеки ден се навеждаше над водата?

Езерото помълчало известно време. Най-сетне проговорило:
-Плача за Нарцис, само че не бях забелязало, че Нарцис е хубав. Плача за Нарцис, тъй като всякога, когато той лягаше над брега ми, можех да видя отразена в дъното на очите му моята лична хубост.

-Каква хубава история! – рече Алхимикът.”
 Thinkstock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР