Кой е поел ангажимент за затваряне на топлоелектрическите централи в

...
Кой е поел ангажимент за затваряне на топлоелектрическите централи в
Коментари Харесай

Кой затваря Мариците - Асен Василев и Жечо Станков си спретнаха скандал

Кой е поел ангажимент за затваряне на топлоелектрическите централи в Маришкия басейн? Този въпрос бе мотивът за скандал сред съпредседателя на " Продължаваме промяната " Асен Василев и енергийния специалист и народен представител от ГЕРБ Жечо Станков.

" Постигнат е вероятният компромис - 40% понижаване на излъчванията, само че без съответен ангажимент за затваряне на мощности. Попитайте какво е подписал господин Борисов ", съобщи Василев. " Лъжа ", дефинира неведнъж той изказванията на ГЕРБ, че кабинетът " Петков " е виновен за договореностите.

При събралите се представители на медии пред стаята на Политическа партия в Народното събрание се появиха и Жечо Станков и Теменужка Петкова, като първият се намеси в брифинга на Асен Василев.

" От 2022 година би трябвало да намяляваме с по 10% потенциала на централите. Топлоелектрическа централа 2 (държавната " Марица " - бел. ред.) е работил на цялостна мощ 250 дни, по-нататък през 2023 би трябвало да работи единствено 50 дни, а през 2024 ще би трябвало да затворим и другата централа, отвърна депутатът от ГЕРБ.

" Не, понижават се излъчванията (с 10% на година) ", отвърна Василев.

" Продължаваме промяната " ще упорства за предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност, съобщи Асен Василев, само че изясни, че това би било допустимо само, в случай че представим настояванията си пред Европейската комисия дружно с Румъния и Гърция заради това, което бил подписал преди време Борисов.

Не са поемани задължения в ПВУ за затваряне за централи, безапелационен бе на въпрос на News.bg Василев.

" 2020 е стихотворец анжажимент за понижаване на 55%. През 2022 това бе понижено на 40%. След войната в Украйна може и да се предоговорят изискванията, в случай че действаме дружно с Гърция и Румъния, които имат изгода от нашия експорт ", продължи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР