Кой е най-смешният признак на висок интелект? Имате ли идея?

...
Кой е най-смешният признак на висок интелект? Имате ли идея?
Коментари Харесай

Каква комедия харесват интелигентните хора?

Кой е най-смешният симптом на висок разсъдък? Имате ли концепция? Изненадващо или не, само че точно хората, които умеят да ценят мрачния комизъм, е на-вероятно да бъдат високо интелигентни, откри ново проучване. Участници в тестванията, които са харесвали мрачни комедии, също по този начин са се показали по-добре на тестванията за прочувствена непоклатимост.

Оказва се, че с цел да имате афинитет към мрачния комизъм, трябва да сте спокоен и интелигентен човек, сочат резултатите. Ето дефиницията на създателите на проучването за тъмен комизъм:

“... това е комизъм, който третира злокобни тематики като гибел, заболявания, аморфност, неработоспособност, война или горчиви обстановки като занимателни и ги показва в хумористични термини ”. Черният комизъм, постоянно именуван “гротеска ”, се употребява най-много с цел да изрази парадокса, безчувствеността, парадоксалността и жестокостта в модерния свят. Героите и обстановките са нормално преекспонирани надалеч оттатък границите на естествената ирония или подигравка, евентуално изискващи интензивно когнитивно изпитание с цел да се долови шегата.

Учените са помолили участниците да оценят серия комикси, взето от Черната Книга на немския хуморист Ули Щайн. Един от тях, да вземем за пример изобразява комплициран човек, който държи телефонна слушалка, до момента в който глас на другия край споделя “Това е телефонният секретар на асоциацията за самопомощ на болните от Алцхаймер. Ако към момента помните тематиката, апелирам говорете откакто чуете тона ”.

Резултатите са посочили, че хората, които са оценили сходни цинични смешки като занимателни са били по-умни и по-добре образовани. Странно или не, само че хората, които минимум са оценявали черния комизъм, се оказали и най-агресивни към останалите, са посочили също резултатите. Освен това за хората в неприятно въодушевление е било мъчно да оценят черния комизъм.

“Нашите резултати поддържат хипотезата, че обработката на хумора включва както когнитивни по този начин и прочувствени съставни елементи. Тези променливи предизвикват смяната на вероятността и комбинирането на понятията по време на обработката на хумора. ”

Източник: Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР