Кой би предположил, че аспиринът може да има доста други

...
Кой би предположил, че аспиринът може да има доста други
Коментари Харесай

Има го във всяка аптека, но повечето от нас не знаят, че лекува акне, напукани пети, петна по дрехите, пърхот и какво ли не още

Кой би предположил, че аспиринът може да има много други потребни свойства? Лекарството, което е познато към този момент от над 100 години, има противовъзпалително деяние и нормално се приема при болки в тялото. Оказва се обаче, че аспиринът може да бъде употребен за още какви ли не неща – даже и при битови неразбории, като петна по облеклата. Всичко това е с помощта на ацетилсалициловата киселина, която е главната съставна част на аспирина.
И която може да пребори най-големия призрачен сън на младежи в пубертета – досадното акне. Ето по какъв начин – намачкват се три хапчета аспирин и се смесват с няколко капки лимонен сок. С получената каша се намазват пъпките. Съвсем скоро те просто изчезват.

При захапване от насекомо пък една таблетка аспирин се разтваря в лъжичка вода и с пастата се третира изуменото място. Облекчението идва незабавно, а и няма да се получи оток.
Ако пък имате проблеми с пърхот – стрийте две хапчета и ги сложете в шампоана си.
Това е дозата за едно измиване.
А ето и още един непредвиден резултат на аспирина. Ако имате напукани пети, смачкайте седем таблетки, разтворете ги в лимонен сок и си намажете ходилата. После ги завийте с забрадка за десетина минути. Накрая ексфолирайте.

Аспиринът се оказва добър асистент и в битката с… петна по облеклата. Да, да, тъкмо по този начин. Направете примес от аспирин и вода и нанесете върху петното. Нека дрехата престои цяла нощ, а по-късно я изперете. Петната изчезват. Ако пък желаете цветята у дома да стоят свежи по-дълго време, то сигурно знаете какво да извършите. Просто пуснете едно хапче във вазата. Накрая да напомним, че като всяко лекарство, по този начин и аспиринът може да провокира неприятни алергични реакции. Затова го използвайте само в случай че нямате сензитивност към ацетилсалицилова киселина.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР