Ковид скоро ще бъде нещо подобно на сезонния грип, заяви

...
Ковид скоро ще бъде нещо подобно на сезонния грип, заяви
Коментари Харесай

СЗО: Ковид скоро няма да е по-опасен от сезонния грип

Ковид скоро ще бъде нещо сходно на сезонния грип, съобщи през днешния ден Световната здравна организация (СЗО), представена от Франс прес.

" Мисля, че достигнахме момента, в който ще можем да третираме КОВИД-19 по същия метод, по който третираме сезонния грип. Това ще рече: опасност за здравето, вирус, който ще продължи да убива, само че който не попречва обществото ни и здравните ни системи " да действат, сподели на конференция Майкъл Райън, началник на незабавните стратегии на СЗО.

В конференцията взе присъединяване също генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, който изрази задоволството си от обстоятелството, че " за първи път седмичният брой на записаните смъртни случаи през последните четири седмици е по-малък от този, регистриран по времето, когато за първи път използвахме думата " пандемия " преди три години ".

" Със сигурност сме в по-добро състояние през днешния ден, в сравнение с в който и да е миг от пандемията ", посочи ръководителят на СЗО.

Гебрейесус сподели още, че е много евентуално тази година СЗО да намали равнището на здравна заплаха по отношение на коронавирус.

СЗО разгласи " интернационално изключително състояние в областта на публичното здраве " на 30 януари 2020 година Разпространението на коронавирус бе оповестено за пандемия през март 2020 г. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР