Ковид кризата засегна най-тежко туризма, а запазените работни места в

...
Ковид кризата засегна най-тежко туризма, а запазените работни места в
Коментари Харесай

Запазените работни места в сектор туризъм са над 29 000

Ковид рецесията засегна най-тежко туризма, а непокътнатите работни места в бранша са над 29 000. Това сподели вицепремиерът и министър на туризма Мариана Николова в Пловдив по време на тържественото разкриване на новата 2020-2021 академична година в Университета по хранителни технологии - Пловдив /УХТ-Пловдив/.

Според нея Ковид рецесията сложи строги санитарно-хигиенни условия освен за качеството на предлаганите услуги, само че и за здравето и сигурността на техните консуматори.

Николова напомни подхванатите от държавното управление незабавни ограничения за противопоставяне на пандемията и стъпки в помощ на бизнеса, измежду които са обществено икономическите ограничения на стойност към 2 милиарда лв.. По думите й вследствие на положените от страната старания България бе отличена от Световния съвет за пътувания и туризъм с щемпел за сигурност и хигиена.

Министърът на туризма сподели още, че скоро следва да бъде финализиран и взаимният с УХТ-Пловдив план за основаване на обичайно национално меню. Неговата цел е да се приготви национална и районна селекция от обичайни български храни и питиета, обединени в национално меню, което да бъде въведено в хотелите и заведенията за хранене по нашите курорти.

Тя добави, че би трябвало да използваме този капацитет за привличане на от ден на ден туристи със профилираните услуги и артикули, които нашата страна предлага.

В умозаключение Марияна Николова сподели, че Министерството на туризма разчита на преподавателите и студентите от УХТ да продължат положителните практики и да активизират всичко научено, с цел да може България да бъде безвредна, здравословна и конкурентна туристическа дестинация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР