Ковчегът с тленните останки на покойната кралица Елизабет Втора пристигна

...
Ковчегът с тленните останки на покойната кралица Елизабет Втора пристигна
Коментари Харесай

Ковчегът с тленните останки на покойната кралица Елизабет II пристигна в Бъкингамския дворец

Ковчегът с тленните остатъци на починалата кралица Елизабет Втора дойде в Бъкингамския замък под аплодисментите на тълпата.

Заедно с крал Чарлз III, катафалката посрещнаха принцовете Уилям и Хари и други членове на кралското семейство.

Самолетът, пренасящ ковчега с тленните остатъци на кралица Елизабет Втора, кацна по-рано във военната база Нортхолт. След което формалната катафалка постепенно извърши своето пътешестване към центъра на Лондон.

 

Ковчегът беше посрещнат с овации от хората, които чакаха с часове под дъжда, с цел да зърнат починалия монарх.

Цялото придвижване по пътя беше спряно, а по тротоарите се бяха събрали стотици хиляди хора, които да отдадат последна респект към кралицата.

По-рано тленните остатъци на кралицата отпътуваха от Единбург за Лондон. Самолетът мина по обиколен маршрут с цел да направи алегорично пътешестване над целия остров.

Ковчегът бе съпроводен от дъщерята на починалата кралица - принцеса Ан.

„ Имах шанса да споделя последните 24 часа от живота на моята най-скъпа майка. За мен беше чест и привилегия да я съпроводя в последните й пътувания. Да стана очевидец на любовта и уважението, показани от толкоз доста хора по време на тези пътувания, беше по едно и също време смиряващо и възвисяващо ”, сподели принцеса Ан.

Тленните остатъци на кралицата бяха ескортирани от катедралата " Сейнт Джайлс " до летището в Единбург по-рано през днешния ден.

От BBC разкриват някои детайлности за военния аероплан, пренасящ ковчега на кралицата вкъщи в Лондон. Това е C-17 Globemaster. Тези самолети неотдавна бяха употребявани за доставка на филантропична помощ и оръжия в Украйна по време на нейната война с Русия и за изтегляне на голям брой хора от Кабул, Афганистан, през 2021 година

Малко преди 18 часа крал Чарлз Трети и Камила, кралица-консорт, дойдоха в Бъкингамския замък. Вълни от овации пронизаха тълпите, когато колата им влезе през портите на двореца, заяви Военновъздушни сили.

Въпреки дъждовното време от ден на ден хора се събират пред двореца в очакване на идването на корежа с тленните остатъци на Елизабет Втора.

Тази вечер тленните остатъци на Елизабет Втора ще бъдат положени в Бъкингамския замък. Там ковчегът ще бъде посрещнат от крал Чарлз III и Камила, както и други членове на кралското семейство.

От сряда стартира 4-дневно поклонение пред тленните остатъци на Елизабет Втора в Уестминстър.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР