Коцев е обвинен за участие в престъпна група, в която

...
Коцев е обвинен за участие в престъпна група, в която
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини Живко Коцев за участие в ОПГ, наложи му 20 000 лв. гаранция

Коцев е упрекнат за присъединяване в незаконна група, в която са взели участие Петя Банкова, Марин Димитров и Стефан Димитров. 

" Нямаме никакви подозрения с юрист Даниела Доковска, че Живко Коцев не е направил никакво закононарушение ", сподели юристът му пред публицисти. Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи се яви през днешния ден в Комисията за противопоставяне на корупцията с юристите си Илиян Василев и Даниела Доковска. " Въпрос на време е да потвърдим нашите изказвания ", сподели още Василев, представен от Българска телеграфна агенция. 

Самият Живко Коцев не разяснява нищо на излизане от постройката, в която се обитава Комисията за противопоставяне на корупцията, а се качи в колата си с юрист Даниела Доковска.

На 4 април Министерство на вътрешните работи заяви, че Живко Коцев е подал заявление за освобождение от служба по лично предпочитание. Ден по-късно той разгласи на взаимен брифинг с тогавашния министър председател в оставка Николай Денков, че отдръпва подадената си оставка. Николай Денков съобщи тогава, че Коцев е подал молбата си за овакантяване под напън. Няколко дни по-късно Денков сезира прокурор Даниела Талева по случая с Живко Коцев. На 9 април служебният кабинет на Димитър Главчев одобри решение, с което предлага на президента да издаде декрет за преустановяване пълномощията на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. На 10 април президентът Румен Радев издаде декрет, с който приключи пълномощията и освободи от служба Живко Коцев. До избора на титуляр, длъжността ще се извършва от основен комисар Димитър Кангалджиев, доскорошен заместител на Коцев.

На 6 април Софийският градски съд заседава по размер за неотклонение на някогашния шеф на Агенция " Митници " Петя Банкова и Стефан Димитрови по отношение на обвиняване за присъединяване в незаконна група. По време на делото арбитър Тони Гетов заяви, че в материалите по следствието има фотоси и записи на диалози сред Петя Банкова и Живко Коцев. Заснети са фотоси на Живко Коцев, Стефан Димитров и друго публично известно лице, на които се вижда избран часовник, който след срещата им към този момент е на ръката на Живко Коцев, сподели арбитър Гетов.

Във вторник на съвещание на краткотрайната парламентарна комисия за следствие на корупционните практики в Агенция " Митници " и възможната роля на Асен Василев в тях ръководителят на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) Пламен Тончев съобщи, че от 2022 година ДАНС е стартирала разработка против Марин и Стефан Димитрови за контрабанда на акцизни артикули. Тончев уточни, че двата мъже са имали роля в канал за незаконно създадени цигари в Турция, разработван от Никола Николов-Паскал. По думите на ръководителя на ДАНС е открито, че главната роля на Марин и Стефан Димитрови е била да откриват контакти с лица, заемащи висши обществени длъжности за да обезпечат безпрепятственото действие на схемата. Той уточни, че Стефан Димитров е построил доверително отношение с към този момент някогашния шеф на Агенция " Митници " Петя Маринова Банкова - Тенева, нейния заместител Людмил Андреев Маринов и основния секретар Живко Коцев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР